Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Απορρίπτει η κυβέρνηση τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των ομολόγων
Απορρίπτει η κυβέρνηση τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των ομολόγων Εκτύπωση E-mail
21.06.07
. Η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής στο θέμα των ομολόγων έχει να προσφέρει μόνο στο μικροκομματικό παρεμπόριο στο οποίο επιδίδεται το ΠΑΣΟΚ, κι αυτό δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό από την πλειοψηφία.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Βασίλειος Μαγγίνας από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο συζήτησης του νομοσχεδίου για το «Θεσμικό πλαίσιο επενδύσεων και αξιοποίησης της περιουσίας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης».

Δύο εισαγγελείς, ένας επόπτης εφέτης-ανακριτής που ορίζεται σήμερα, η υπό τον κ. Ζορμπά ανεξάρτητη αρχή και η επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διερευνούν την υπόθεση: «Είναι δυνατό να κάνετε πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, όταν υπάρχει αυτή η έρευνα, που φαίνεται ότι σε πολύ λίγες ημέρες θα δώσει αποτέλεσμα;» ρώτησε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο κ. Μαγγίνας, υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος, όταν υπάρχει τέτοια βαθιά και πολυεπίπεδη έρευνα, να προστεθεί και Εξεταστική Επιτροπή». 

    Δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα να φοβηθεί: Εσείς προστατεύατε φίλους, συγγενείς και κομματικά στελέχη.

Εμείς δεν τα υπολογίζουμε αυτά, είπε ο κ. Μαγγίνας, εκτιμώντας ότι η προσπάθεια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου «να αποτάξει το παρελθόν δεν είναι επιτυχής».    

 Σε παρέμβασή της, η γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα υποστήριξε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν φοβούνται τη συζήτηση για το σκάνδαλο των ταμείων αρκεί να ρίξουν ο ένας το φταίξιμο στον άλλο.

 Η μονόπλευρη συζήτηση για τα σκάνδαλα μπορεί να οδηγήσει κάποιους στις φυλακές και να φέρει ένα νέο νόμο που απλώς θα διευρύνει τους παράγοντες, που γέννησαν το σκάνδαλο των ταμείων, δηλαδή τη σύνδεση των ταμείων με την άναρχη αγορά, είπε η κ. Παπαρήγα.

 Αναφερόμενη στην πρόταση του ΚΚΕ για επιστροφή «όλων των κλεμμένων» από το 1950, είπε ότι το επιχείρημα ότι θα πληρώσει ο λαός ή ότι δεν αντέχει η οικονομία, είναι σαν να ζητούν από τους εργαζόμενους να μη διεκδικούν τίποτα.   

  Όσο για την αντιπαράθεση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ δεν υποβαθμίζει τη σημασία των σκανδάλων, αλλά αυτά αποτελούν παρωνυχίδα σε σχέση με αυτά που παίρνουν νόμιμα από το λαό. 

    Από την πλευρά τους, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Μ. Παπαϊωάννου και Κ. Γείτονας κάλεσαν κυβέρνηση και ΚΚΕ να δεχθούν την πρότασή τους για Εξεταστική Επιτροπή και εάν θέλουν να τη διευρύνουν χρονικά έως το 1999 ή έως το 1950.

 Επανέλαβαν τη θέση τους ότι τα ταμεία πρέπει να πάρουν πίσω στο ακέραιο και εντόκως τα λεφτά τους από «τους εγκληματίες και τους συνενόχους τους» και επέκριναν όσους μιλούν για ληστεία στο ΧΑΑ καθώς, όπως είπαν, «με ευθύνη Καραμανλή» δεν ανοίγει ο φάκελος του Χρηματιστηρίου.  

   Υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής τάχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Λεβέντης, ο οποίος πρότεινε, το κόστος της υπόθεσης των ομολόγων να το αναλάβουν όσοι μεσολάβησαν και επωφελήθηκαν.  

 

  www.kathimerini.gr      

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=383&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 21.06.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote