Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Μήνυμα Κλίντον σε Β. Κορέα - Ιράν
Μήνυμα Κλίντον σε Β. Κορέα - Ιράν Εκτύπωση E-mail
23.07.09

Η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον δήλωσε σήμερα ότι η μοναδική εναλλακτική λύση που έχει η Βόρεια Κορέα είναι η «πλήρης και αμετάκλητη» αποπυρηνικοποίησή της.

 

«Πλήρη και αμετάκλητη αποπυρηνικοποίηση» της Βόρειας Κορέας ζήτησε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον από το Πουκέτ της Ταϊλάνδης, μετά από συνομιλίες που είχε με ομολόγους της της Κίνας, της Ρωσίας, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας.

 

«Είπαμε ξεκάθαρα στους Βορειοκορεάτες ότι αν αποδεχθούν μια αμετάκλητη αποπυρηνικοποίηση, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι εταίροι μας θα προχωρήσουν σε κίνητρα (...) όπως η εξομάλυνση των σχέσεων» πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως οι συνομιλητές της υποστήριξαν αυτή τη θέση.

 

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη Μαΐου η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε νέα πυρηνική δοκιμή και απείλησε ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τις φιλοδοξίες της στον τομέα αυτό.

 

Αναφερόμενη στο Ιράν, τόνισε πως δεν είναι αποδεκτή η επιδίωξη απόκτησης πυρηνικών όπλων, σημειώνοντας πως τέτοιου είδους προσπάθειες δεν θα βοηθήσουν την Τεχεράνη να ενισχύσει τη δύναμή της ούτε σε περιφερειακό ούτε σε παγκόσμιο επίπεδο. Νωρίτερα, είχε αναφέρει πως ναι μεν «η πόρτα για διάλογο με το Ιράν είναι ανοιχτή», όμως προειδοποίησε πως ότι αν υπάρξει πρόοδος στα πυρηνικά του σχέδια, οι ΗΠΑ θα εξοπλίσουν τους συμμάχους τους στον Κόλπο και θα επεκτείνουν το αμυντικό τους σύστημα στην περιοχή.

Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας αναφέρθηκε και στην περίπτωση της νομπελίστριας Αούνγκ Σαν Σούου Κίι και κάλεσε τη χούντα της Μιανμάρ να απελευθερώσει την υπερασπίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τονίζοντας ότι μία τέτοια ενέργεια θα άνοιγε το δρόμο για αμερικανικές επενδύσεις στη χώρα αυτή.

naftemporiki

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3828&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote