Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Απορρίπτουν τα «μαθήματα» στο ΠΑΣΟΚ
Απορρίπτουν τα «μαθήματα» στο ΠΑΣΟΚ Εκτύπωση E-mail
22.07.09

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ απέρριψε τα σενάρια περί εύσχημης άρνησης στον Πρόεδρο, λέγοντας ότι «τιμούμε τον Κάρολο Παπούλια»

Με τη φράση «μαθήματα θεσμικής ευθύνης, εμείς δεν έχουμε να πάρουμε από αυτή την κυβέρνηση» το ΠΑΣΟΚ απάντησε στα στελέχη της Ν.Δ., τα οποία επιχείρησαν να αξιοποιήσουν επικοινωνιακά τη διαφωνία του συνταγματολόγου Δ. Τσάτσου με τη θέση του ΠΑΣΟΚ να γίνουν πρόωρες εκλογές πριν από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Με σκληρή γλώσσα ο κ. Παπακωνσταντίνου σχολίασε τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι «όποιος παίζει με τους θεσμούς είναι απαράδεκτος» και ανέτρεξε στο αμαρτωλό βίο της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι «δεν παίρνουμε μαθήματα θεσμικής ευθύνης από μια κυβέρνηση που προκήρυξε εκλογές για να καταρτίσει προϋπολογισμό που δεν εκτέλεσε, που προχώρησε σε νοθεία στη Βουλή κατά την ψηφοφορία για την αναθεώρηση του Συντάγματος, που αποσύρει βουλευτές της από τη Βουλή όταν κρίνει ότι δεν μπορεί να κερδίσει ψηφοφορίες και έκλεισε τη Βουλή για να παραγραφούν οι ευθύνες των πολιτικών της στελεχών».

 

Ευθύνη
Με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο η Ιπποκράτους τόνισε και χθες ότι το Κίνημα ανέλαβε τη θεσμική ευθύνη να πει καθαρά «να πάμε σε εκλογές, με δέσμευση επανεκλογής του κ. Παπούλια, αν το επιθυμεί ο ίδιος», ενώ απάντησε έμμεσα και στις δηλώσεις του κ. Τσάτσου λέγοντας, «η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι πολιτική διαδικασία που αποτυπώνει τους πολιτικούς συσχετισμούς και δεν είναι τελετουργία».

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ απέρριψε τα σενάρια περί εύσχημης άρνησης στον Κ. Παπούλια λέγοντας ότι «τιμούμε τον Κάρολο Παπούλια. Είναι πολύ καλός πρόεδρος. Θέλουμε να τον δούμε να κάνει μια δεύτερη θητεία και ταυτοχρόνως λέμε ότι το συμφέρον της χώρας επιτάσσει ο πρόεδρος που θα εκλεγεί τον Μάρτιο, να εκλεγεί από Κοινοβούλιο με νωπή λαϊκή εντολή».

imerisia

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3827&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote