Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Η Ντόρα συνεχίζει το διάλογο
Η Ντόρα συνεχίζει το διάλογο Εκτύπωση E-mail
22.07.09

Λες και τις τελευταίες εβδομάδες δεν έχει επιδεινωθεί το κλίμα στη σχέση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, λες και τα τουρκικά αεροσκάφη δεν παραβιάζουν καθημερινώς τον ελληνικό εναέριο χώρο, πετώντας πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά, η υπουργός των Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη έδωσε το πράσινο φως για να ξαναρχίσουν οι διερευνητικές επαφές μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Η 42η κατά σειρά συνάντηση πραγματοποιείται την Τετάρτη 22 Ιουλίου στην Αθήνα. Την ελληνική πλευρά θα εκπροσωπήσει ο πρέσβης κ. Βασίλειος Πισπινής και την τουρκική ο κ. Ερτογρούλ Απακάν.

Επιχειρώντας να διασκεδάσουν την εντύπωση ότι η ελληνική κυβέρνηση προσέρχεται στο διάλογο, ενώ η Αγκυρα σχεδιάζει έρευνες για εντοπισμό πετρελαίου στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και αμφισβητεί με κάθε ευκαιρία τα δικαιώματα της Ελλάδος στο Αιγαίο, δημιουργώντας συνθήκες για πρόκληση θερμού επεισοδίου, διπλωματικές πηγές προσκείμενες στην κ. Μπακογιάννη έλεγαν ότι η αυριανή συνάντηση θα έχει αποχαιρετιστήριο χαρακτήρα, αφού ο κ. Απακάν μετακινείται στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Ν. Υόρκη για να καταλάβει τη θέση του μονίμου αντιπροσώπου της Τουρκίας στον ΟΗΕ.

Ο προηγούμενος γύρος (41ος) των λεγόμενων διερευνητικών επαφών Ελλάδας - Τουρκίας είχε πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου του 2008, στην Κωνσταντινούπολη.

protothema

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3826&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote