Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΧΗΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΧΗΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ Εκτύπωση E-mail
21.06.07

Του Σάκη Σερέτη

 

Σέβομαι τους θεσμούς ακόμα και οταν  τους αμφισβητώ και φυσικά αναγνωρίζω το δικαίωμα της ελεύθερης εκφρασης για ολους, απο τον μικρότερο μέχρι τον μεγαλύτερο.

Ενας θεσμός, που μας αφορά και μας πληγώνει με τις ακραίες και αλλαζονικές  θέσεις που εκφράζουν ,κάποιοι νοσταλγικοί οπαδοί της χούντας,οι οποίοι πυροβόλησαν την δημοκρατία και υποδύονται τον ρόλο του ενορχηστρωτή του διχασμού, που οδηγεί στην απομόνωση.

Μια κρίση που εχει τις ρίζες της,(κατά την δική μου αποψη )απο πιο παλιά και η ευθύνη βαρύνει και κάποιους, οι οποίοι δρομολόγησαν με τον ενα η τον αλλο τρόπο την μονοετή παρεκτροπή των αυτοδιόριστων του περασμένου Ιουνίου.

Πέρασε ηδη ενας χρόνος απο την ημέρα που οι μονοκρατορικές εκλογές στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης,ανέδειξαν με την καταλυτική συνδρομή της εφορευτικής επιτροπής των δύο προέδρων (Α.Ζουπανιώτης Β.Μπερζίκης),τοΔ.Σ των εικοσιένα αντιπροσώπων της μειοψηφίας χωρίς ιχνος αντιπολίτευσης.

Η εφορευτική επιτροπή με πρόεδρο τον Α.Ζουπανιώτη σε πρώτη φάση, εσυρε τον χορό των παρανομιών,οταν με πρόσχημα “να μην φαλκιδευτούν οι δημοκρατικές διαδικασίες των εκλογών”,εδωσε εντελώς αυθέραιτα και κατά παράβαση του καταστατικού,48ωρη προθεσμία στον συνδιασμό του κ.Ν.Διαμαντίδη, ωστε να υποβάλλει τις ενυπόγραφες βεβαιώσεις υποψηφιότητας του συνδυασμού του,οπως ορίζει το καταστατικό.

Το καταστατικό ορίζει οτι σε αυτή την περίπτωση,ο συνδιασμός που δεν πληρεί αυτή την προϋπόθεση δεν μπορεί να μετέχει της εκλογικής διαδικασίας,γεγονός που παρέβλεψε η εφορευτική επιτροπή,της οποίας το σκεπτικό σας προανέφερα.

Σημειωτέον οτι την ωρα που πάρθηκε αυτή η απόφαση,η εφορευτική επιτροπή απαρτίζοταν απο δύο μέλη,τους κ.κ Α.Ζουπανιώτη και Α.Σάββα (μόνο αυτοί οι δύο καθόντουσαν στο τραπέζι και η απόφαση πάρθηκε αμέσως χωρίς καμμία χρονοτριβή).

Αμέσως μετά απο αυτή την αυθαίρετη και εντελώς αδικαιολόγητη απόφαση, ο κ.Α.Ζουπανιώτης υπέβαλλε την παραίτηση του απο την εν λόγω επιτροπή και αντί να συμπληρώσει την θέση του ο Αντιπρόεδρος οπως ορίζει το καταστατικό,ο κ.Β.Μπερζίκης ανακυρήχθηκε σε πρόεδρο, για να φέρει εις πέρας την εκλογική διαδικασία,ενώ την κενή θέση κατέλαβε ο κ.Γ.Τζώρτζης.

Ομως οι δημοκρατικές διαδικασίες φαλκιδεύτηκαν,παρά τις ευαισθησίες που εδειξαν στον συνδυασμό του κ.Ν.Διαμαντίδη,διότι η εφορευτική επιτροπή στην περίπτωση του συνδυασμού του κ.Π.Γαλάτουλα ξέχασε τον ορο δημοκρατία και λόγω της ξαφνικής για να μην πω περίεργης παραίτησης δύο υποψηφίων απο τον συνδυασμό του Π.Γαλάτουλα ,αποκλείει ολόκληρη την ομάδα των υποψηφίων, ανοίγοντας ετσι διάπλατα τον δρόμο στον ηδη ευεργετηθέντα συνδυασμό του κ Ν.Διαμαντίδη.

Η πλευρά των αποκλεισμένων ζήτησε με επιστολή της την αναβολή των εκλογών, προκειμένου να συμπληρώσει το κενό των παραιτηθέντων υποψηφίων της και το αιτημα της δεν εγινε δεκτό,διότι δεν το προέβλεπε το καταστατικό.

Ομως εδώ παρατηρείται η λογική του “δυο μέτρα και δυο σταθμά”και το καταστατικό σε αυτή την περίπτωση πρέπει να ισχύσει,ενω στην περίπτωση της μη εγκαιρης κατάθεσης των ενυπόγραφων δηλώσεων του συνδιασμού του κ Ν.Διαμαντίδη,αποδείχθηκε ιερογλυφική γραφή με λάθος ερμηνεία.

Εδώ θα πρέπει να αναφερθεί οτι ο κ Ν.Διαμαντίδης δεν θα επρεπε να ειναι καν υποψήφιος για επανεκλογή στο Δ.Σ της Ομοσπονδίας,αφού εκκρεμεί εις βάρος του ενα πόρισμα, που του καταλογίζει σοβαρότατες κατηγορίες,για οικονομική κακοδιαχείρηση και μια σειρά διοικητικών ατασθαλιών,οπως επίσης και για παραπλάνηση με ψευδή στοιχεία, του Δ.Σ της Ομοσπονδίας αλλά και της Γενικής Συνέλευσης.

Σε αλλη περίπτωση  θέλω να πιστεύω οτι μόλις αλλάξει η αρρωστημένη αυτή κατάσταση και προκύψει δημοκρατικά εκλεγμένο Δ.Σ ,ο κ Ν.Διαμαντίδης θα πρέπει να χτυπήσει την πόρτα της πειθαρχικής επιτροπής, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις βαρύτατες ευθύνες που του αποδίδει, η δικής του εμπνευσης και διμιουργίας, ειδική τριμελλής επιτροπή διερεύνησης.

 Σημειωτέον οτι με ευαγγέλιο το ιδιο πόρισμα,η πειθαρχική επιτροπή που ειχε στην σύνθεση της και τον κ Ν.Διαμαντίδη,επέβαλλε βαρύτατες ποινές σε δύο πρώην προέδρους(Α.Τομόπουλος πέντε χρόνια εξωστρακισμού απο την Ομοσπονδία και Γ.Γεωργόπουλος τέσσερα χρόνια),για κατηγορίες πολύ πιό ασήμαντες απο αυτές που καταλόγισε η ειδική τριμελλής επιτροπή διερεύνησης,στον κ Ν.Διαμαντίδη.

Την επιτροπή διερεύνησης ορισε πρός τιμήν του και κάτω απο το βάρος των καταγγελιών, ο κ Ν.Διαμαντίδης και απαρτίζοταν από τους κκ Ι.Σερέτη,Μ.Τραχανή και Δ.Χελιώτη,οι οποίοι ανέλαβαν να διερευνήσουν καταγγελίες για οικονομικά σκάνδαλα αλλά και διοικητικές ατασθαλίες, που αφορούσαν προηγούμενες θητείες μελών  του Δ.Σ, διμιουργώντας και μια σειρά απο ερώτηματα,του τύπου «τώρα το θυμήθηκαν»;.

Τον σκόπελο του πορίσματος σόκ ο κ Ν.Διαμαντίδης,τον ξεπέρασε με μια εκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ, οπου με προεδρεύοντα τον κ Δ.Δημητρίου και με συνοπτικές διαδικασίες, απάλλαξε τον κ Ν.Διαμαντίδη απο ολες τις ευθύνες που του καταλόγιζε η ειδική τριμελλής επιτροπή,ενω απέστειλε στο “πύρ το εξώτερον”τους κκ Α.Τομόπουλο και Γ.Γεωργόπουλο.

Αξιοσημείωτο ειναι το γεγονός οτι στήν συνεδρίαση αυτή,συμμετείχε και οκ. Π.Γαλάτουλας,ο οποίος αφου χαρακτήρισε φιάσκο  την εκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ λόγω της απουσίας των δέκα υπολοίπων μελών του,στην συνέχεια ψήφισε για την απαλλαγή του κ Ν.Διαμαντίδη.

Αυτό το τονίζω, διότι η ιστορία εχει καταγράψει αρκετά παρόμοια περιστατικά λυκοφιλίας μέσα στους κόλπους της Ομοσπονδίας,των οποίων οι πρωταγωνιστές,κατα μια περίεργη σύμπτωση,ειναι οι ιδιοι και οι ιδιοι και  εκτός απο λίγες περιπτώσεις προέρχονται απο το ιδιο πολιτικό θερμοκήπιο.

Ετσι μετά απο αυτή την απόφαση ο κ Ν.Διαμαντίδης, απο βασικό υπεύθυνο,που τον εδειχνε  “με αισθημα ευθύνης”το σχετικό πόρισμα, μεταβλήθηκε σε δικαστή της πειθαρχικής επιτροπής που σχηματίσθηκε εκπρόθεσμα ,σύμφωνα με οσα ορίζει το καταστατικό της Ομοσπονδίας.

Φυσικά αυτή η απόφαση τιμωρίας των δύο πρώην προέδρων που εκδόθηκε απο την πειθαρχική επιτροπή,αν και αμφισβητήθηκε απο τους δύο τιμωρηθέντες ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης, το ολο θέμα παραπέμφθηκε στις καλένδες και ποτέ  δεν επικυρώθηκε απο αυτήν,με αποτέλεσμα να υπαρχουν διαφορετικές ερμηνείες για την εγκυρότητα της,πέρα απο την παράνομη συμμετοχή του κ Ν.Διαμαντίδη στην σύνθεση της πειθαρχικής επιτροπής,που αποτελεί και το μελανό σημείο που προκάλεσε την παραίτηση του νομικού συμβούλου της Ομοσπονδίας,κ.Ραζή.

Το Δ.Σ της Ομοσπονδίας ευχαρίστησε την ειδική τριμελλή επιτροπή για το εργο της,παρόλο που το πόρισμα δεν ηταν καθόλου ευχάριστο, αλλά πολύ χρήσιμο για το μέλλον και για ανταμοιβή αφησε απλήρωτα τα εξοδα που πληρώθηκαν απο τον κ Ι.Σερέτη και ηταν κάτι παραπάνω από 300 δολλάρια, που αντιστοιχούσαν στο κόστος του δεσίματος του βιβλίου πορίσματος (γιατί βιβλίο εγινε τελικά, λόγω του ογκου του).

Επιστρέφω στην διαδικασία των εκλογών χωρίς αντίπαλο,που ηταν και η αφετηρία της ανώμαλης αυτής κατάστασης,που οδηγεί την ομογένεια στην διχόνια και την αλλοτε “κραταιά” Ομοσπονδία στον μαρασμό και την απομόνωση. 

Το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας εδειξε τον συνδιασμό του κ Ν.Διαμαντίδη δεύτερο,παρόλο που ηταν ο μοναδικός υποψήφιος,διότι η πλειοψηφία των ταμειακώς τακτοποιημένων μελών, δεν ελαβε μέρος στις μονοκρατορικές εκλογές .

 Η εφορευτική επιτροπή εχει επίσης στην κατοχή της, αρκετά εγγραφα που αποδεικνύουν τις μεταχρονολογημένες πληρωμές συλλόγων,που λογικά και σύμφωνα με το γράμμα του καταστατικού, επρεπε να ειχαν αποκλεισθεί ως εκπρόθεσμες απο την εκλογική διαδικασία.

Επίσης δεν εδωσε ποτέ στην δημοσιότητα την κατάσταση των μελών των Νυσιριακών συλλόγων,που απέκτησαν εναν επιπλέον αντιπρόσωπο λόγω της αυξησης των μελών του ,οπως δηλώθηκε απο τον κ.Ν.Ράλλη,γεγονός που ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε απο κάτι γραπτό.

Εδώ θα πρέπει να τονισθεί η αλλαζονεία της εφορευτικής επιτροπής,η οποία απέριψε ολες τις ενστάσεις κατά του κύρους των εκλογών,ενω ταυτόχρονα αρνήθηκε να δώσει στην δημοσιότητα ως οφειλε για λόγους διαφάνειας,το περιεχόμενο των ενστάσεων καθώς και το σκεπτικό των αποριπτικών αποφάσεων,ουτε και στους αμεσσα ενδιαφερόμενους(προφανώς για να μην φαλκιδευτούν οι δημοκρατικές διαδικασίες ).

Εχω στην κατοχή μου αρνητική απαντητική επιστολή,στο αιτημα μου να δωθούν οι ενστάσεις στην δημοσιότητα και ειναι υπογεγραμμένη,απο τους κκ Β.Μπερζίκη και Α.Σάββα, η οποία αποδεικνύει το μέγεθος του αυταρχισμού τους, καθώς και την περιφρόνηση των δημοκρατικών διαδικασιών, που εκκλήθησαν να υπηρετήσουν (ευτυχώς μόνο για μια ημέρα) οι εν λόγω δημοκράταροι.

Με νέα επιστολή μου πρός τον κ Γ.Τζώρτζη, (μέλος της εφορευτικής επιτροπής)ζήτησα να μου εξηγήσει γραπτώς, τους λόγους αυτής της προτωφανούς για τα χρονικά απόφασης της εφορευτικής επιτροπής και η απάντηση που πήρα ελεγε, “οτι ποτέ δεν συζητήθηκε κάτι τέτοιο, τουλάχιστον ολο το διάστημα που ηταν στην εφορευτική επιτροπή αυτός”,τά συμπεράσματα δικά σας. 

Η επόμενη μέρα χαρακτηρίσθηκε απο τις δηλώσεις του κ Ν.Διαμαντίδη ο οποίος τόνισε δίκην δικτάτορα οτι “δεν χρειάζεται αντιπολίτευση η Ομοσπονδία και πως θα προχωρήσουμε μόνοι μας”.

Προφανώς  ο υπερφίαλος "πρόεδρος"δεν ειχε καταλάβει το μήνυμα αποχής της πλειοψηφίας και με τις δηλώσεις του, αναψε το πράσινο φώς της εκκίνησης της δικαστικής διαμάχης,που ακόμα και σήμερα ταλανίζει την Ομοσπονδία με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον.

Οι αποκλεισμένοι συνέχισαν τις εκκλήσεις τους για επανάληψη των εκλογών με δύο συνδιασμούς,ομως οι προσπάθειες τους δεν εφεραν κανένα αποτέλεσμα και ετσι ακολούθησαν τον δρόμο της δικαιοσύνης,καταθέτωντας ενσταση κατά του κύρους των εκλογών στα Αμερικανικά δικαστήρια.

Δια της μεθόδου της φυγοδικίας εκ μέρους ενός "συμβούλου"(Ι.Γκόρος) ο οποίος ειχε δώσει ψευδή διεύθυνση κατοικίας(η διεύθυνση ανήκε σε μια εγκαταλελειμένη αποθήκη), δεν εγινε δυνατή η επίδοση των σχετικών εγγράφων οπως προβλέπει ο νόμος,με αποτέλεσμα η διαδικασία της ενστασης να αποριφθεί απο το δικαστήριο,χωρίς καν να φτάσει στην ακροαμματική διαδικασία,παρόλο που ο φυγόδικος δεν κατέθεσε εγγράφως στο δικαστήριο καμμία αντίθετη αποψη.

Η εξέλιξη αυτή ειχε σαν αποτέλεσμα,την πάροδο του χρόνου και εν τω μεταξύ η διεξαγωγή της Εθνικής Παρέλασης εφτασε πρό των πυλών και επέβαλλε την ανακωχή εκ μέρους των αδικηθέντων, οι οποίοι δεν ηθελαν να διακινδυνέψουν (πρός τιμήν τους) με τίποτα την επιτυχία της Παρέλασης.

Μέσα στα πλαίσια της απρόσκοπτης διεξαγωγής της Παρέλασης και ενδίδοντας προφανώς στην κινδυνολογία περί αποτυχίας της φετεινής παρέλασης, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ Δημήτριος, προβαίνει στην ορκωμοσία του αυτοδιόριστου Δ.Σ, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και χωρίς την παρουσία κόσμου,ενώ στον πίσω μέρος του Ναού παρακολουθούν την επιβεβαίωση, η κ.Αικ.Μπούρα Γενική πρόξενος της Ελλάδος μαζί με την κ.Μ.Μαυρόμάτη, πρόξενο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επιβεβαίωση αποκαλεί αυτή την κίνηση ο πνευματικός μας ηγέτης,οταν μια μεγάλη ομάδα των αδικηθέντων, τον επισκέπτεται για να του εκφράσει την δυσφορία της, καθώς και τον προβληματισμό της για την εικόνα που παρουσιάσθηκε πρός τα εξω.

Αποστάσεις ασφαλείας κρατάει για ευνόητους λόγους,η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στην Νέα Υόρκη κ Αικ.Μπούρα και σε κάθε επίσκεψη πολιτικών στην πόλη μας,τούς ενημερώνει λεπτομερώς για το θολό τοπίο που επικρατεί στους κόλπους της Ομοσπονδίας,ωστε να μπορούν να επιλέξουν μόνοι τους,την στάση που θα ακολουθήσουν. 

Στα της Παρέλασης τώρα, θα πρέπει να σημειωθεί οτι ο οικονομικός απολογισμός της περυσινής Παρέλασης(2006),δεν εχει δωθεί ακόμη οπως προβλέπει το καταστατικό και τα παρατράγουδα αυτής της ασυνέπειας, θα τα ακούσουμε στο εγγύς μέλλον,μαζί με μια σειρά απο διάφορες αλλες παρατυπίες που εχουν διαπράξει οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδίας, σε συνεργασία με την επιτροπή Παρελάσεως.

Υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν τις αυθαίρετες αποφάσεις και την διασπάθιση χρημάτων για λόγους προσωπικής προβολής κάποιων,που χρησιμοποιούν την Ομοσπονδία σαν λίμνη εξαγνισμού και σαν σκαλοπάτι για την κοινωνική τους καταξίωση.

Ας παρουσιάσουν αν εχουν απόφαση της Γενικής Συνελεύσης που να εγκρίνει την πρόσληψη της εταιρίας δημοσίων σχέσεων καθώς και το ποσόν της αμοιβής της,που για να πληρωθεί, χρειάζεται την εγκριση της ολομέλειας.

Επίσης θα πρέπει να παρουσιάσουν αναλυτικούς οικονομικούς απολογισμούς των εκδηλώσεων,που ειχαν σχέση με την παρέλαση, συντεταγμένους στο ιδιο πνεύμα που απαιτούσαν απο τον τιμωρημένο για αυτό τον λόγο Γ.Γεωργόπουλο.

Η συνέχεια της δικαστικής διαμάχης σηματοδοτήθηκε με την λήξη της φετεινής παρέλασης,που ειχε σαν αποτέλεσμα την κατάθεση της σχετικής εφεσης,εναντίον της πρωτόδικης απόφασης του δικαστηρίου,οπως επίσης και την αιτηση λήψης ασφαλιστικών μέτρων κατά του συμβουλίου των αυτοδιόριστων,με την διαδικασία του επείγοντος.

Στον αστερισμό των προβληματισμών ομως, φαίνεται πως πέρασαν αρκετοί σύλλογοι-μέλη της Ομοσπονδίας,οι οποίοι παρακολουθούν απο κοντά τις εξελίξεις και τα ανδραγαθήματα των αυτοδιόριστων και αποφάσισαν να παρέμβουν, στέλνοντας τους επιστολές διαμαρτυρίας,ζητώντας την  σύγκληση Γενικής Συνέλευσης των μελών,οι οποίοι θα αποφασίσουν την μελλοντική πορεία του οργανισμού,οπως εχουν αναφαίρετο δικαίωμα.

Τον χορό των επιστολών διαμαρτυρίας, εσυρε πρώτος ο σύλλογος Κρητών “Ομόνοια”,μετά απο ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης,η οποία εκφράζει τον προβληματισμό της μετά τις υποτονικές εκδηλώσεις της Παρελάσεως και καλεί το Δ.Σ της Ομοσπονδίας να συγκαλέσει μια Γενική Συνέλευση των μελών της,προκειμένου να αποφασισθεί η μελλοντική πορεία του οργανισμού.

Στην ιδια πορεία προς τον εκδημοκρατισμό της Ομοσπονδίας βρέθηκε και ενας αλλος μεγάλος σύλλογος,ο σύλλογος Καστοριαίων “Ομόνοια”και με επιστολή του επισημαίνει τα αρνητικά σημεία του διχασμού και της διάσπασης της ενότητας στον Ομογενειακό ορίζοντα και ζητά την σύγκληση Γενικής συνέλευσης με μοναδικό θέμα την διεξαγωγή τίμιων εκλογών,το αποτέλεσμα των οποίων θα αναγνωρίσει και θα σεβασθεί.

Μέχρι αυτή την στιγμή αρκετοί σύλλογοι εχουν πάρει την απόφαση να αποστείλουν παρόμοιες επιστολές,με το ιδιο αιτημα και ο αριθμός των καταγγελιών αναμένεται να ξεπεράσει το 1\3 του δυναμικού της Ομοσπονδίας.

Και ενώ η Ομογένεια ταλανίζεται απο τα καμώματα των αυτοδιόριστων και απο τις συνεχείς πράξεις αδιαφάνειας που πραγματοποίησαν στον ενα χρόνο της παρεκτροπής τους,εμφανίζεται στον ορίζοντα το μεγαλόπνοο σχέδιο του συνεδρίου που εχει σαν κύριο στόχο, τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης απο το εκρηκτικό πρόβλημα των μονοκρατορικών εκλογών,καθώς και στίς γερές δόσεις αυτοπροβολής που πιστεύουν οτι θα τους χαρίσει αυτό το εγχείρημα.

Στην τελευταία γενική συνέλευση,14 ατομα ενέκριναν και ψήφισαν τον προϋπολογισμό των 30.000 δολλαρίων, που απαίτησαν οι εγκέφαλοι που δυναστεύουν απο πέρυσι το καλοκαίρι την Ομοσπονδία και που θέλουν να χρησιμοποιήσουν για τις ανάγκες του επικοινωνιακού φιάσκου που ετοιμάζουν για εμάς, χωρίς την θέληση μας.

Δημιουργείται ομως το ερώτημα,εάν αυτή ειναι πλέον η δύναμη της Ομοσπονδίας,και εαν ειναι οντως ετσι ,τι απέγιναν ολοι οι αλλοι;

Ομως σε αυτό το συνέδριο που εχει σαν τίτλο του ο Ελληνισμός της Αμερικής στον 21ο αιώνα,δεν υπάρχει συμμετοχή απο κανέναν αλλο Ομογενειακό φορέα και η επιστολή του προέδρου του Εθνικού συμβουλίου κ.Μ.Βεληβασάκη πρός την γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού,απεικονίζει πολύ χαρακτηριστικά τις αρνητικές θέσεις πρός το “συνέδριο”, ενός τριτοβάθμιου οργανισμού που στις τάξεις του εχει 23 τοπικές Ομοσπονδίες .

Μήπως εφτασε η ωρα να κινητοποιηθούν οι Ομογενείς και να αναλάβουν μέσα απο δημοκρατικές διαδικασίες, την εξυγίανση του αρρωστημένου Οργανισμού;

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίση θεσμών και δεν νομίζω οτι πρέπει να σταθούμε στην ονοματολογία,διότι η παιδική ασθένεια της αλλαζονείας που εχει προσβάλλει τους δεσμοφύλακες της Ομοσπονδίας,πρέπει να αντιμετωπισθεί δραστικά και τελεσίδικα.

Οι πολιτειακές αρχές της Ελλάδος ,ουσιαστικά δεν μπορούν να παρέμβουν σε αυτή την κρίση και τα μόνα οργανα που θα μπορούσαν  θεσμικά να εκτονώσουν την κατάσταση και να εγγυηθούν την επιστροφή προς την ομαλότητα,ειναι το Ελληνοαμερικανικό Εθνικό συμβούλιο και το Σ.Α.Ε Αμερικής.

Ο πρόεδρος του Εθνικού συμβουλίου κ.Μ.Βεληβασάκης, τοποθετήθηκε δημοσίως προ λίγων ημερών και με επιστολή του στην Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού,εξέφρασε τον προβληματισμό του για την φθίνουσα πορεία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων. 

Αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον,η στάση που θα κρατήσει ο περιφερειάρχης και συντονιστής του Σ.Α.Ε Αμερικής κ.Θ.Σπυρόπουλος,ο οποίος ακόμη δεν εχει τοποθετηθεί στο καυτό  αυτό θέμα και η παρέμβαση του θα μπορούσε να δρομολογήσει σημαντικές και ελπιδοφόρες εξελίξεις.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής πριν απο λίγες ημέρες εξέφρασε τις αμφιβολίες του και τον προβληματισμό του,για το επίμαχο συνέδριο που ωργανώνουν οι αυτοδιόριστοι της Ομοσπονδίας,του οποίου οι παραινέσεις δεν εισακούσθηκαν απο κανέναν…..

Η γενική γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού με ξεκάθαρη δήλωση του κ.Κυπαρισσίδη,δήλωσε οτι δεν συμμετέχει και δεν στηρίζει αυτό το συνέδριο με οτι αυτό συνεπάγεται.

Λόγω ανεπαρκούς σχεδιασμού και προγραμματισμού αυτού του συνεδρίου και παρόλες τις μεγάλες εξαγγελίες των διοργανωτών, δεν τους παραχωρείται η αιθουσα τύπου,για τον απλούστατο λόγο οτι θα γίνονται εργασίες συντήρησης της αιθουσας κατά το διάστημα του συνεδρίου.

Το επίμαχο συνέδριο, που εχει σαν θέμα του ο ελληνισμός της Αμερικής στον 21ο αιώνα,αναμένεται να ειναι το κύκνειο ασμα των εγκεφάλων της εκρυθμης αυτής κατάστασης,καθώς ο κόσμος αποστασιοποιείται και εγκαταλείπει τους αυτοδιόριστους στην απεραντοσύνη της ανυπαρξίας τους.

Οσον αφορά την δυναμική αυτου του συνεδρίου,που θέλουν να  παρουσιάσουν οι επικοινωνιακοί φωστήρες του δήθεν ,καθώς και τα γιουσουφάκια της διαπλοκής που στρατεύθηκαν σε αυτο τον ανιστόρητο αγώνα της προβολής,θάθελα να τους υπενθυμίσω οτι απο τις αδειες ιδεολογικές βαλίτσες τους, τα οποια συνθήματα ανασύρουν, ακούγονται κούφια και παράφωνα σαν την ανοργάνωτη και πρόχειρη διοργάνωση του συνεδρίου που προσπαθούν με το ζόρι να μας επιββάλλουν.

Στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα ελεγε ο αείμνηστος Μπακογιάννης και για αυτό τον λόγο,θα πρέπει  να προβληματισθούμε να συζητήσουμε και να προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους που θα εκτονώσουν την βαριά ατμόσφαιρα,ενώ παράλληλα θα πρέπει να δρομολογηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την ομόνοια και ενότητα των Ομογενών, που θα σημάνουν  την επιστροφή  της Ομοσπονδίας στα ησυχα νερά της δημοκρατίας και της νομιμότητας..  

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=382&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 09.12.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote