Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Επίσκεψη του πρωθυπουργού και του υπουργού Εθνικής Άμυνας στην 112 Π.Μ
Επίσκεψη του πρωθυπουργού και του υπουργού Εθνικής Άμυνας στην 112 Π.Μ Εκτύπωση E-mail
21.07.09

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ε. Μεϊμαράκης συνόδευσε την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009, τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή στην επίσκεψή του στην 112 Πτέρυγα Μάχης (Ελευσίνα), όπου και ενημερώθηκαν από τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας για την δασοπυρόσβεση.

Μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κύριε πρόεδρε, παρακολουθήσατε την ενημέρωση της Πολεμικής Αεροπορίας σχετικά με την δασοπυρόσβεση και το πώς η Πολεμική Αεροπορία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνεργάζονται, έτσι ώστε να έχουμε θετικά αποτελέσματα στον τομέα αυτόν. Με δική σας εντολή, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το συναρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών, υλοποιούν μια πολιτική με ανθρωποκεντρική προσέγγιση έτσι ώστε, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Πυροσβεστικής να μπορούν να αισθάνονται ασφαλή, να είναι εκπαιδευμένα, να έχουν άρτιο επαγγελματισμό, στοιχεία, τα οποία μας βοηθούν ακόμη περισσότερο να αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο όλο και πιο αποτελεσματικά αυτά τα φαινόμενα.

Επίσης με δική σας εντολή, υλοποιείται η προσπάθεια για αύξηση του κοινωνικού ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων, ταυτόχρονα με τον εξορθολογισμό των αμυντικών δαπανών. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα σεβόμενοι πάντα, τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη.

Βεβαίως, όσα μέσα και αν διαθέτουμε, δεν θα θεωρήσουμε ποτέ, ότι υπάρχει απόλυτη επάρκεια, καθώς οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγάλες. Δεν θα θεωρήσουμε ποτέ ότι επιτελέσαμε στο ακέραιο το καθήκον μας διότι πάντα θέλουμε το κάτι παραπάνω. Εντούτοις, υπολογίζουμε ότι με τα υπάρχοντα μέσα, θα ανταποκριθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα στην αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων. Κύριε πρόεδρε, έχετε μπροστά σας τους πιλότους αυτούς της Πολεμικής Αεροπορίας και τα στελέχη της τεχνικής βάσης, διότι δεν πρέπει να τους ξεχνάμε, αφού διατηρούν σε πλήρη ετοιμότητα τα πυροσβεστικά αεροπλάνα. Γνωρίζω και θεωρώ ότι όλοι γνωρίζουμε, τι σημαίνει για τον πιλότο να μπαίνει μέσα στην φωτιά, μέσα στους καπνούς, καθώς και τον κίνδυνο τον οποίο έχει να αντιμετωπίσει. Παρ' όλα αυτά οι πιλότοι μας με αυτοθυσία, με αυταπάρνηση, επιτελούν πλήρως το καθήκον τους. Η παρουσία σας σήμερα εδώ, αποδεικνύει ότι η Πολιτεία τους στηρίζει, τους τιμά. Σε μία περίοδο που οι θεσμοί, στη χώρα μας δοκιμάζονται, το γεγονός ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πολύ ψηλά στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών, σημαίνει ότι, οι Έλληνες πολίτες, στηρίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εκτιμούν το έργο τους και είναι δίπλα τους. Είναι δίπλα τους γιατί με τον κοινωνικό τους ρόλο οι Ένοπλες Δυνάμεις βοηθούν την Ελληνική κοινωνία στην αντιμετώπιση προβλημάτων της καθημερινότητάς της» .

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3817&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 21.07.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote