Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Άναψε «φωτιές» η παρέμβαση του Δ. Τσάτσου
Άναψε «φωτιές» η παρέμβαση του Δ. Τσάτσου Εκτύπωση E-mail
21.07.09

Σε επίσημη αποδοκιμασία των απόψεων του Δημήτρη Τσάτσου προχώρησε το ΠΑΣΟΚ με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να ξεκαθαρίζει ότι η απόφαση για εκλογές τον Μάρτιο με αφορμή την προεδρική εκλογή είναι πολιτική και όχι ζήτημα ερμηνείας του Συντάγματος:

«Η εκλογή προέδρου Δημοκρατίας είναι πολιτική διαδικασία όχι τελετουργία. Αποτυπώνει πολιτικούς συσχετισμούς. Η θέση θα κριθεί από τους πολίτες».
Μάλιστα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ για να προλάβει νέο κύμα εσωστρέφειας έσπευσε να κοινοποιήσει ότι η θέση αυτή έχει τη σύμφωνη γνώμη των επίσης συνταγματολόγων Ευάγγελου Βενιζέλου και Ανδρέα Λοβέρδου.
«Όποιος παίζει με τους θεσμούς συμπεριφέρεται απαράδεκτα και ανεύθυνα. Προσπάθεια ευτελισμού θεσμών κάνει το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ο άλλοτε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και γνωστός συνταγματολόγος μιλάει για διαδικασία περίγελο και προτρέπει τον Κάρολο Παπούλια να μην γίνει εργαλείο για την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. Όπως είπε ο Δημήτρης Τσάτσος στην καθημερινή της Κυριακής, «αν το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιήσει τον Μάρτιο την προεδρική εκλογή για να ρίξει την κυβέρνηση και ψηφίσει εκ των υστέρων τον Κάρολο Παπούλια θα καταστήσει "ερμηνευτικό περίγελο" το Σύνταγμα, καθώς θα έχει εξόφθαλμα περιφρονήσει το βαθύτερο νόημά του».
Το θερμό πολιτικό κλίμα αναζωπύρωσε και την εκλογολογία. Πολλοί μάλιστα θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός θα υποχρεωθεί να στήσει πρόωρα κάλπες πολύ πριν τον Μάρτιο του 2010.
alpha

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3816&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote