Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Σε Ινδία και Ταϊλάνδη η Χίλαρι Κλίντον
Σε Ινδία και Ταϊλάνδη η Χίλαρι Κλίντον Εκτύπωση E-mail
20.07.09

Η υπουργός Εξωτερικών ΗΠΑ βρίσκεται στην Ινδία για συζητήσεις που αφορούν στη δομή και στα στοιχεία της νέας στρατηγικής συνεργασίας της Ουάσινγτον με το Ν. Δελχί και με κύρια ζητήματα τις σχέσεις της Ινδίας με το Πακιστάν και την Κίνα.

Οι σχέσεις Δελχί-Ισλαμαμπάντ είναι στην προτεραιότητα της αμερικανικής πολιτικής και η Κλίντον θα ζητήσει από την κυβέρνηση της Ινδίας στήριξη προς το Πακιστάν για την αντιμετώπιση του ισλαμικού εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας.

Η Χίλαρι Κλίντον μετέβη πρώτα στο Μουμπάϊ σε μια συμβολική επίσκεψη για τα αιματηρά γεγονότα και τα θύματα της 26ης Νοεμβρίου 2008 και κατόπιν θα πάει στο Ν. Δελχί όπου εκτός  από τη ινδική κυβέρνηση θα συναντηθεί με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, επιχειρηματίες, επιστήμονες, οργανώσεις γυναικών και εκπροσώπους της νεολαίας.

Η επικεφαλής του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ έφθασε στο Μουμπάϊ κάτω από εξαιρετικά άσχημες καιρικές συνθήκες με ισχυρούς ανέμους και ραγδαία βροχόπτωση.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν πρωτοφανή στη διαδρομή προς το ξενοδοχείο Τατζ Μαχάλ που είχε υποστεί επίθεση πριν από οκτώ μήνες και σήμερα Σάββατο εκτός από τις εκδηλώσεις μνήμης θα συναντηθεί «εκτός ατζέντας» με τους κορυφαίους επιχειρηματίες Μουκές Αμπανί, Σουάτι Πιραμάλ, Τζαμσίντ Γκοντρέτζ και Γκάντα Κοσάρ.

Στις 21 Ιουλίου η Κλίντον θα επισκεφθεί την Ταϋλάνδη σε μια σαφή πρόθεση στήριξης της κυβέρνησης Αμπισίτ, με αντάλλαγμα την περαιτέρω σύσφιγξη των διμερών σχέσεων και την εξυπηρέτηση των αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή.

Μετά τη Μπανγκόκ η Χίλαρι Κλίντον θα κατευθυνθεί στο Πουκέ για να ηγηθεί της αμερικανικής αντιπροσωπείας στη Σύνοδο του ASEAN  Regional Forum και θα επιστρέψει στην Ουάσινγκτον στις 23 Ιουλίου.

H ασιατική εβδομάδα της υπουργού Εξωτερικών ΗΠΑ που ξεκίνησε από το Μουμπάϊ των επιθέσεων με τους πάνω από 170 νεκρούς, επηρεάζεται από το τρομοκρατικό χτύπημα που έγινε ώρες πριν στη Τζακάρτα της Ινδονησίας με τις βόμβες στα δύο καλά φυλασσόμενα ξενοδοχεία.

protothema

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3813&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote