Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow "Να αρνηθεί ο Παπούλιας"
"Να αρνηθεί ο Παπούλιας" Εκτύπωση E-mail
20.07.09

«Να αρνηθεί την "εργαλειοποίησή" του ως "σκεύος" τεχνάσματος για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών», προτείνει στον Κάρολο Παπούλια, ο Δημήτρης Τσάτσος

 

 
«Να αρνηθεί την "εργαλειοποίησή" του ως "σκεύος" τεχνάσματος για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών», προτείνει στον Κάρολο Παπούλια, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και δύο φορές επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Τσάτσος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής».
 
Υπογραμμίζει πως αν το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιήσει, το Μάρτιο, την προεδρική εκλογή για να ρίξει την κυβέρνηση και ψηφίσει εκ των υστέρων τον Κ. Παπούλια, θα έχει εξόφθαλμα περιφρονήσει το βαθύτερο νόημα του Συνάγματος».
 
Ο κ. Τσάτσος εξηγεί πως «προφανώς, ένα κόμμα μπορεί να ματαιώσει μια προεδρική εκλογή, είτε απορρίπτοντας τον υποδεικνυόμενο, από τα άλλα κόμματα, πρόεδρο, είτε προτείνοντας κάποιο άλλο πρόσωπο. Τότε η διάλυση της Βουλής θα έχει προκύψει για λόγους, που εμπίπτουν στο νόημα του Συντάγματος.
 

Όταν, όμως, εκ των προτέρων δηλώσει ότι αρχικώς δεν θα ψηφίσει τον υποδεικνυόμενο για να προκληθούν εκλογές και μετά την επίτευξη του στόχου του, θα τον ψηφίσει, τότε μια σοβαρή ρύθμιση του Συντάγματος, γίνεται ερμηνευτικός περίγελος

ΕΘΝΟΣ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3810&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 20.07.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων