Αρχική arrow ΥΓΕΙΑ arrow Θα διπλασιαστούν οι πωλήσεις φαρμάκων ως το 2020
Θα διπλασιαστούν οι πωλήσεις φαρμάκων ως το 2020 Εκτύπωση E-mail
18.06.07
Θα διπλασιαστούν μέχρι το 2020 φτάνοντας το 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια οι πωλήσεις φαρμάκων παγκοσμίως. Βασικοί λόγοι της αύξησης αυτής είναι η γήρανση του πληθυσμού, ο μεγάλος αριθμός των παχύσαρκων και η αυξανόμενης ζήτησης από ανερχόμενες αγορές.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι σύμφωνα με την PricewaterhouseCoopers (PwC), επτά χώρες με μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια -Βραζιλία, Κίνα, Ινδία, Ινδονησία, Μεξικό, Ρωσία, Τουρκία- θα αγοράζουν μέχρι τότε το 20% των φαρμάκων σ’ όλο τον κόσμο, ενώ το ποσοστό που αντιστοιχούσε στις ίδιες χώρες το 2004 ήταν μόλις 8%.

 Η Κίνα μπορεί να γίνει η δεύτερη ή τρίτη μεγαλύτερη αγορά φαρμάκων στον πλανήτη, σύμφωνα με την Pricewaterhousecoopers, οργανισμό παροχής επιχειρηματικών υπηρεσιών.

Ήδη η χώρα αυτή είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές σε δυτικά φάρμακα, με πωλήσεις που φτάνουν τα 13,4 δισεκατομμύρια το 2006, επισημαίνει η IMS Health, η οποία συγκεντρώνει και αναλύει στατιστικά στοιχεία αποκλειστικά για φάρμακα και υπηρεσίες υγείας και τονίζει πως οι παγκόσμιες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 7% την περασμένη χρονιά, στα 643 δισεκατομμύρια.

 Οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες ίσως να μην μπορέσουν να εκμεταλλευτούν και να ικανοποιήσουν την αυξανόμενη ζήτηση, αν δεν αλλάξουν ριζικά την προσέγγιση τους στην παρασκευή και προώθηση στην αγορά των νέων φαρμάκων, υπογραμμίζει ο Στιβ Αρλινγκτον, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας της PwC. 

 

 ΕΡΤ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=381&Itemid=27

Τελευταία ανανέωση ( 18.06.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων