Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Έναρξη του 41ου συνεδρίου της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής
Έναρξη του 41ου συνεδρίου της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής Εκτύπωση E-mail
19.07.09

Την έναρξη των εργασιών του 41ου συνεδρίου της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής κήρυξε το Σάββατο η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη ευχαριστώντας θερμά τους Κρήτες της Αμερικής για την στήριξη που προσφέρουν στην χώρα μας.

Το κρουαζιερόπλοιο Aegean Pearl που μετέφερε τους Κρήτες της Αμερικής έφθασε το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ Ειρηναίος ήταν εκεί για να τους υποδεχθεί. Οι σύνεδροι έφθασαν στη συνέχεια στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά όπου τους επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή. Ακολούθησε δοξολογία και αντηλλάγησαν δώρα μεταξύ του Αρχιεπισκόπου και του προέδρου της Παγκρητικής Μανόλη Βεληβασάκη.

Με πολύ συγκίνηση και οι δύο μίλησαν για τα όσα σηματοδοτεί η διεξαγωγή του 41ου συνεδρίου της ΠΕΑ στην Κρήτη και για την ανάγκη οι νεότερες γενιές Κρητικών της Αμερικής να γνωρίσουν τον τόπο καταγωγής των γονιών τους και των παππούδων τους. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την Πλατεία Ελευθερίας όπου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτη και έγινε κατάθεση στεφάνων.

Η Νομάρχης Ευαγγελία Σχοιναράκη στη συνέχεια παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν των φιλοξενούμενων στο Νομαρχιακό Κατάστημα. Ακολούθησε η κήρυξη της έναρξης των εργασιών του συνεδρίου της Παγκρητικής Ένωσης από την Υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη η οποία συνοδεύτηκε από ένα απρόοπτο. Ενώ είχαν ξεκινήσει οι πρώτες ομιλίες φορέων στο κτίριο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου, σημειώθηκε διακοπή ρεύματος από τη ΔΕΗ η οποία και διήρκεσε αρκετή ώρα με αποτέλεσμα να υποχρεωθούν σύνεδροι και φορείς να κατευθυνθούν προς το λιμάνι του Ηρακλείου και να συνεχίσουν στο κρουαζιερόπλοιο τις εργασίες τους.

Χαιρετισμούς κατά την έναρξη του συνεδρίου στο οποίο παραβρέθηκε και ο υφ. Άμυνας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης απηύθυναν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος , ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης , η Νομάρχης Ευαγγέλια Σχοιναράκη, ο πρόεδρος της Παγκρητικής κ. Μ. Βεληβασάκης. Ο κ Βεληβασάκης ζήτησε την αρωγή της Πολιτείας γι’ αυτή την προσπάθεια επαφής τους με την Ελλάδα εκφράζοντας την ικανοποίηση του που έως σήμερα έχουν καταφέρει και έχουν κερδίσει τον αγώνα και δεν έχουν χάσει την ταυτότητα τους αν και ζουν στην Αμερική.

Από την πλευρά του ο ΓΓ της Περιφέρειας Κρήτης Σεραφείμ Τσόκας αφού τους καλωσόρισε στην Κρητη αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο τους που, όπως είπε, ήταν είναι και θα είναι πολύτιμο κεφάλαιο στην ιστορική διαδρομή της χώρας μας.

Η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη καλωσόρισε τους Κρήτες της Αμερικής λέγοντας τους πως τους έχει βρει να κρατούν ψηλά τις αρχές της Κρήτης και να συμπαραστέκονται σε όλους τους αγώνες της χώρας μας όπως στο Κυπριακό και στο Σκοπιανό. Παράλληλα τόνισε πως ποτέ κανένας από όποιο κόμμα κι αν προέρχεται πηγαίνοντας στην Αμερική δεν ένιωσε μόνος.

Ευχαριστώ, είπε, για όσα κάνατε και όσα θα κάνετε, ευχαριστώ όσους οργάνωσαν αυτό το ταξίδι που θα δώσει στους νέους τη δυνατότητα να καταλάβουν πως πρέπει να είναι υπερήφανοι για την Κρήτη και υποσχόμαστε να προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε στο δρόμο που χάραξαν ο Βενιζέλος και ο Καζαντζάκης, κατέληξε η κ Μπακογιάννη.

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3809&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote