Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Σε υγειονομική έκτακτη ανάγκη η Αργεντινή
Σε υγειονομική έκτακτη ανάγκη η Αργεντινή Εκτύπωση E-mail
18.07.09

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης υγειονομικού χαρακτήρα κηρύχθηκε η Αργεντινή, μετά τον εντοπισμό ενός περιστατικού της γρίπης A (H1N1) σε ένα εκτροφείο χοίρων στην επαρχία του Μπουένος Άιρες.

Το περιστατικό "επιβεβαιώθηκε από τα τεστ που έγιναν στο εργαστήριο", σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Υπηρεσίας για την ασφάλεια γεωργίας και τροφίμων (Senasa).

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό μόλυνσης που εντοπίστηκε σε εκτροφείο χοίρων. Ένα πρώτο περιστατικό είχε εντοπιστεί τον Ιούνιο σε μια φάρμα στην ίδια επαρχία, σύμφωνα με την Senasa.

Η Αργεντινή, όπου η γρίπη A (H1N1) έχει προκαλέσει 137 θανάτους, έγινε την εβδομάδα αυτή η δεύτερη χώρα στον κόσμο που πλήττεται σοβαρά από τον ιό A (H1N1), μετά τις ΗΠΑ.


 Εν τω μεταξύ, σε αγώνα δρόμου βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές και οι φαρμακευτικές εταιρείες για την παραγωγή του εμβολίου. Αμερικανοί αξιωματούχοι των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) δήλωσαν την Παρασκευή ότι οι ΗΠΑ δεν ανησυχούν για τυχόν έλλειψη εμβολίων κατά της νέας γρίπης Α.

"Δεν ανησυχούμε μήπως και δεν φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών", δήλωσε η δρ Αν Σούσατ του CDC, ενώ συμπλήρωσε ότι ο ιός Η1Ν1 της νέας γρίπης Α συνεχίζει να διασπείρεται και είναι πολύ πιθανό να προσβάλει περισσότερους ανθρώπους το φθινόπωρο μετά από ένα "καλοκαιρινό διάλειμμα".

Η ίδια δήλωσε μάλιστα ότι ο ιός Η1Ν1 προσβάλει περισσότερο τους μεγαλύτερους ανθρώπους καθώς και τους νεότερους ενήλικους στο νότιο ημισφαίριο, όπως ακριβώς και στις ΗΠΑ. "Ανησυχούμε ότι οι προκλήσεις θα εμφανιστούν το φθινόπωρο", πρόσθεσε η δρ Σούσατ.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3804&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote