Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Κατηγορούμενη και η δικηγόρος Βλαστού
Κατηγορούμενη και η δικηγόρος Βλαστού Εκτύπωση E-mail
17.07.09

Μετά τους 16 κατηγορούμενους ήρθε και η σειρά της δικηγόρου του Παναγιώτη Βλαστού. Σε βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για μια σειρά κακουργημάτων που αφορούν τη σχέση της με το συνδικάτο του εγκλήματος.

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος που είχε με τον Παναγιώτη Βλαστό όταν αναφέρονται στον ορκισμένο εχθρό του βαρυποινίτη, Κώστα Ναστούλη.

Βλαστός: Στο λόγο της τιμή μου. Θυμήσου την κουβέντα μου. Η μάνα του θα το πάρει κλειστό το φέρετρο. Θα ναι το κεφάλι του τόσο ανοιγμένο, θα χει φάει τόση σφαίρα στο κεφάλι που θα ναι ανοιγμένο...
Δικηγόρος: Την αξίζει αυτός. Και να σου πώ και κάτι; Το αξίζει να το ζήσει η μάνα του αυτό.

Η δικηγόρος που πήρε προθεσμία για να απολογηθεί υποστηρίζει ότι απλά ήταν συνήγορος του Παναγιώτη Βλαστού και όλα έγιναν νόμιμα τόσο για την άδεια που επιθυμούσε ο βαρυποινίτης όσο και για την μεταγωγή του σε άλλη φυλακή: «Ουδέποτε χρησιμοποιήθηκαν υπεύθυνες δηλώσεις στην φυλακή Τρικάλων, οι οποίες συντάχθηκαν με βάση πραγματικά γεγονότα και για ανθρωπιστικούς καθαρά λόγους...».
Τρία ακόμη πρόσωπα βρίσκονται στο στόχαστρο της δικαιοσύνης και ενδέχεται τις επόμενες ημέρες να ασκηθούν και νέες ποινικές διώξεις.
Στην ανακρίτρια οδηγήθηκαν το πρωί της Πέμπτης ο Κώστας Ανδρέου και ο Σέρβος Ρόμπαν Ριστέβσκι που συνελήφθησαν στον Ασπρόπυργο να μεταφέρουν μια βόμβα όμοια με αυτή που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στο ΑΛΤΕΡ όπως είχε αναφέρει ο Παναγιώτης Βλαστός. Αποκαλυπτικός ήταν ο διάλογος Βλαστού-Κατσαγάνη που εξέφραζαν φόβους μήπως ο Ανδρέου μιλήσει.

Βλαστός: Το ξύλο που έχει φάει τώρα αυτός τον έχουνε λιώσει τώρα το ξέρεις;
Κατσαγανης: Κοίταξε να δεις, ακούς; Οι... πες ότι οι μπάτσοι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, ετσι, δεν έχουν στοιχεία ετσι; Και άμα το μάθουμε οι άλλοι γύρω γύρω έτσι θα μας στείλουν αδιάβαστους...».
Οι αρχές ερευνούν για σχέση των μελών της συμμορίας με τρομοκράτες. Ο αριθμός 17 που αναφέρει ο Γιώργος Τρομπούκης ίσως αποτελεί κωδικό σύμφωνα με τους αστυνομικούς που παραπέμπει στην 17Ν, σε τρομοκράτες δηλαδή!

Βλαστός: Ναι, δεν μίλησε οχι, τον κάνανε λιώμα να πούμε και τώρα υπολογίζανε ότι πήγαινε για κάποιο μαγαζί λέει, κατάλαβες;
Τρομπούκης: Ναι ε;
Βλαστός: Ναι ρε φίλε σου λέω, κατάλαβες;
Τρομπούκης: 17,17...
Βλαστός: Τι;Τι;
Τρομπούκης: 17…
Βλαστός: Φιλε φιλε έχουμε τρελαθεί γίνεται της π......διάβασες στην τηλεόραση τι είπε;

Καθοριστικό ρόλο στην εξάρθρωση της συμμορίας σύμφωνα με την εφημερίδα το ΒΗΜΑ ίσως έπαιξε μια γυναίκα που ανήκει στο περιβάλλον του κατηγορούμενου Απόστολου Πετράκη. Η γυναίκα φέρεται να κατήγγειλε τη συμμετοχή του Πετράκη στην απαγωγή Παναγόπουλου μόλις 3 ημέρες μετά την ομηρία του εφοπλιστή.

 alpha

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3802&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote