Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Συνάντηση Κ. Παπούλια - Ν. Μπακογιάννη για εθνικά θέματα
Συνάντηση Κ. Παπούλια - Ν. Μπακογιάννη για εθνικά θέματα Εκτύπωση E-mail
17.07.09

Με επίκεντρο τα ελληνοτουρκικά ζητήματα και το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, συζήτησαν η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο προεδρικό Μέγαρο.

Για τα αποτελέσματα της Κέρκυρας και τη σύνοδο του ΟΑΣΕ, ο κ. Παπούλιας που απεύθυνε σχετική ερώτηση στην κ. Μπακογιάννη, πήρε την απάντηση ότι: "Το σημαντικό είναι ότι ήρθαν όλοι και καταφέραμε να αρχίσει μια προσέγγιση Δύσης-Ρωσίας".

 Ερωτηθείσα για την πρόταση της Άγκυρας για συμφωνία πακέτο σε όλα τα προβλήματα, που υπάρχουν στο Αιγαίο, η κ. Μπακογιάννη ξεκαθάρισε ότι συζητάμε για το θέμα της υφαλοκρηπίδας με βάση το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες οι οποίες έχουν υπογραφεί. Επίσης η κ. Μπακογιάννη κάλεσε την Άγκυρα να σεβαστεί τις υποχρεώσεις της, μετά και τις πρόσφατες παραβιάσεις, από τουρκικά μαχητικά πάνω από το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι και τις αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτές.

Αναφορικά με το ταξίδι της στην Τουρκία η Ελληνίδα ΥΠΕΞ, δήλωσε ότι έχει αποδεχτεί την πρόταση του Τούρκου ομολόγου της, αλλά παραμένει ανοιχτή η ημερομηνία της επίσκεψής της, παράλληλα σχολίασε ότι βάση συζήτησης με την Τουρκία αποτελούν ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου και η εφαρμογή των διεθνών συμφωνιών, δεν υπάρχει λευκή επιταγή για την ένταξη της στην ΕΕ, καθώς και ότι υπάρχει το θέμα της λαθρομετανάστευσης που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Τέλος τόνισε πως δεν προεξοφλεί κανείς την στάση της Ελλάδας για την Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας για την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον Δεκέμβριο.

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3801&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote