Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Επιφυλάξεις για το Κυπριακό
Επιφυλάξεις για το Κυπριακό Εκτύπωση E-mail
17.07.09

Επιφυλακτικός παρουσιάσθηκε ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν σε πρόταση των Βρετανών, να απευθύνει πρόσκληση προς τους Δ. Χριστόφια και Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για να τους συναντήσει στη Νέα Υόρκη το Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στη διάρκεια του μηνιαίου γεύματος που παραθέτει στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, που έγινε την περασμένη Δευτέρα, συζητήθηκε και το Κυπριακό.

Στη διάρκεια της συζήτησης, ο Βρετανός αντιπρόσωπος επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «υπάρχει μια ευκαιρία ενώπιόν μας για λύση του Κυπριακού» που δεν πρέπει να χαθεί και ζήτησε την προαναφερθείσα συνάντηση. Με όσα ανέφερε ο Βρετανός Μόνιμος Αντιπρόσωπος συμφώνησε, όπως συναφώς πληροφορούμαστε και ο Τούρκος συνάδελφός του.

Ο Γενικός Γραμματέας χωρίς να τοποθετείται ευθέως στη βρετανική θέση, παρουσιάσθηκε προσεκτικός και επιφυλακτικός. Αρκέστηκε να αναφέρει πως επί του παρόντος δεν σχεδιάζει να προσκαλέσει τους Χριστόφια και Ταλάτ στην έδρα του Διεθνούς Οργανισμού.

 

Διαφωνία
Την ίδια ώρα, τόσο ο Ρώσος όσο και ο Γάλλος Μόνιμος Αντιπρόσωπος παρουσιάσθηκαν να διαφωνούν με την ιδέα αυτή. Επισήμαναν αμφότεροι ότι η διαδικασία πρέπει να παραμείνει στα χέρια των Κυπρίων και πως μια τέτοια ενέργεια δεν θα είναι υποβοηθητική.

Ο Δ. Χριστόφιας με δηλώσεις του απάντησε χθες στους Γκιουλ και Ταλάτ αλλά και σε τρίτους, που θέτουν χρονοδιαγράμματα στο Κυπριακό, υπογραμμίζοντας πως «λύση μέχρι τον Δεκέμβριο μπορεί να υπάρξει εάν αλλάξουν ρότα η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή ηγεσία».

imerisia

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3800&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote