Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Αναζητούν το «βαθύ λαρύγγι» της εγκληματικής συμμορίας στην ΕΛ.ΑΣ.
Αναζητούν το «βαθύ λαρύγγι» της εγκληματικής συμμορίας στην ΕΛ.ΑΣ. Εκτύπωση E-mail
15.07.09

Συνεργάτες στην καρδιά της Αστυνομίας, φαίνεται ότι είχε εξασφαλίσει ο Βλαστός και η συμμορία του, καθώς όπως προκύπτει ακόμη και από συνομιλίες του, ο σκληρός βαρυποινίτης είχε πολύ καλή πληροφόρηση.

Στο στόχαστρο των ερευνών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. για τις διαρροές έχουν μπει ένας νεαρός αστυνομικός που υπηρετεί στην Ασφάλεια, αλλά και ένας ανώτερος αξιωματικός που υπηρετούσε στη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος.

Η πληροφόρηση που είχε ο Βλαστός και οι συνεργοί του για τις παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών τους συνομιλιών, ήταν πισώπλατη μαχαιριά για την Αστυνομία, που παραλίγο να τινάξει στον αέρα τις προσπάθειες μηνών. Οι αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ. αναζητούν το «βαθύ λαρύγγι», τον άνθρωπο δηλαδή που είχε πρόσβαση στο απόρρητο απομαγνητοφωνημένο υλικό της ΕΥΠ και το μετέφερε με κάθε λεπτομέρεια στον Παναγιώτη Βλαστό και στους συνεργούς του έξω από τη φυλακή. Απόδειξη αποτελεί η συνομιλία του με τον Γιώργο Τρομπούκη λίγες ημέρες πριν την εξάρθρωση της συμμορίας, που έχει ως εξής:
Βλαστός: Μου είπε δηλαδή πράγμα, που έχω μιλήσει μαζί σου να καταλάβεις. Μου είπε πράγματα για παράδειγμα, που έχω μιλήσει με κάτι άλλα παιδιά.
Τρομπούκης: Κάθομαι και κάνω…, ψάχνω το κεφάλι μου να δω, πως γίνεται το έργο. Μάλλον κουτί θα ‘ναι απ’ έξω.
Βλαστός: Όχι φίλε, έχουν μηχανάκι άλλο. Ακούς; Έχει άλλο μηχανάκι η φιλενάδα αυτή. Έχει ένα άλλο μηχανάκι φίλε.

Ένας νεαρός αστυνομικός που υπηρετεί στην Ασφάλεια, αλλά και ένας ανώτερος αξιωματικός που ανήκε στην Δίωξη του Οργανωμένου Εγκλήματος έχουν στοχοποιηθεί από τους αδιάφθορους ως «Δούρειοι ίπποι» της συμμορίας μέσα στα σπλάχνα της Αστυνομίας. Ο αξιωματικός μάλιστα μετατέθηκε με απόφαση του αρχηγού αμέσως μετά την διαρροή των συνομιλιών. Εν τω μεταξύ, εξηγήσεις θα κληθεί να δώσει ο Παναγιώτης Βλαστός στην ανακρίτρια, για τέσσερα συμβόλαια θανάτου ανθρώπων που είχαν δοσοληψίες μαζί του μέσω του Γιώργου Τρομπούκη. Πρόκειται για τους Μπάμπη Λαζαρίδη, Γιώργο Αναγνωστόπουλο, Αλέκο Κοσμόπουλο και Γεράσιμο Μαυράκη.

Ο πατέρας του δολοφονημένου Γιώργου Αναγνωστόπουλου και κουμπάρου του Γιώργου Τρομπούκη, καθώς και ξάδελφός του μίλησαν αποκλειστικά στον ALPHA και υποστήριξαν, ότι τα μέλη της συμμορίας τον έβγαλαν από τη μέση, για να καρπωθούν όσα με κόπο –όπως είπαν- έφτιαξε. Στο μεταξύ, ο Παναγιώτης Βλαστός θα κληθεί ακόμη να ξεκαθαρίσει τη θέση του και για άλλα συμβόλαια θανάτου, που σχεδίαζε η συμμορία. Εκτός από τον ρόλο του στην απαγωγή Παναγόπουλου και το αναπάντητο ερώτημα που κρύβονται τα λύτρα, η ανακρίτρια θα του ζητήσει εξηγήσεις, σε όσα ανέφερε για την βόμβα στο ALTER. Την ίδια ώρα, ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας το όνομα του οποίου ενεπλάκη στην υπόθεση, κυρίως για τη σχέση του με τον Γιώργο Τρομπούκη, πήρε αποστάσεις από τον προφυλακισμένο εργολάβο.

Όπως ανέφερε ο επιχειρηματίας «διαψεύδω κατηγορηματικά ότι υπήρξα συνεταίρος του». Αναφερόμενος στον διάλογο που είχε με τον Παναγιώτη Βλαστό, ξεκαθαρίζει ότι δεν τον γνώριζε και εξαπολύει επίθεση στον Γιώργο Τρομπούκη, λέγοντας ότι «ο Γιώργος Τρομπούκης αρέσκεται να διηγείται ιστορίες, που ξεπερνούν τα όρια της πραγματικότητας και αγγίζουν εκείνα της μυθοπλασίας». Ο επιχειρηματίας επιφυλάσσεται για κάθε περαιτέρω νόμιμη ενέργεια.

Πηγή: ALPHA

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3795&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote