Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ελληνο-ιταλική δράση για τους λαθρομετανάστες
Ελληνο-ιταλική δράση για τους λαθρομετανάστες Εκτύπωση E-mail
15.07.09

Το θέμα της παράνομης μετανάστευσης και οι ενεργειακές συμφωνίες κυριάρχησαν στις συνομιλίες του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τον Ιταλό ομόλογό του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη ενίσχυσης της Frontex, αλλά και του σεβασμού των συμφωνιών επανεισδοχής από τρίτες χώρες.
«Οι δυο χώρες μας συνεργάζονται ήδη στενά και τα σημεία που μας ενδιαφέρουν πετύχαμε να ενταχθούν και στις παραγράφους της τελευταίας Ευρωπαϊκής Συνόδου» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Σε ό,τι αφορά το ενεργειακό, ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στην προώθηση του αγωγού South Stream και του αγωγού ITGI μεταξύ Ελλάδας, Ιταλίας και Τουρκίας.

«Η συμφωνία που υπεγράφη μόλις χθες μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας για παρακλάδι του αγωγού ITGI, δίνει στο έργο αυτό ακόμη μεγαλύτερη σημασία» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Από τη μεριά του ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, υπογράμμισε τις άριστες σχέσεις των δυο χωρών, τονίζοντας ότι τα 9 δισ. ευρώ στα οποία ανέρχονται σήμερα οι εμπορικές συναλλαγές Ελλάδας- Ιταλίας μπορούν σίγουρα να αυξηθούν.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη και την Παρασκευή συγκαλείται στη Στοκχόλμη των συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, το οποίο θα ασχοληθεί και με το θέμα της μετανάστευσης.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3794&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote