Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Το «συγχωροχάρτι» αστυνομικού της Καλαμπάκας στον Βλαστό
Το «συγχωροχάρτι» αστυνομικού της Καλαμπάκας στον Βλαστό Εκτύπωση E-mail
15.07.09

Νέα στοιχεία για όσα συνέβαιναν στις φυλακές Τρικάλων, όπου κρατείται ο φερόμενος ως εγκέφαλος του νέου συνδικάτου του εγκλήματος Παναγιώτης Βλαστός, έφερε την Τρίτη στο φως ο ALPHA.

Στις φυλακές Τρικάλων λοιπόν… έβρεχε κινητά τηλέφωνα, αλλά και άδειες για όσους είχαν τις κατάλληλες γνωριμίες και διασυνδέσεις. Ο Βλαστός ήταν το μεγάλο αφεντικό της φυλακής και είχε φτιάξει έναν κύκλο συνεργατών υπεράνω υποψίας, όπως προκύπτει από μαρτυρίες ανθρώπων που ήξεραν πρόσωπα και πράγματα στις φυλακές.

Ο ALPHA αποκάλυψε το… συχωροχάρτι της ντροπής, με το οποίο ο αστυνομικός από την Καλαμπάκα ζητούσε να χορηγηθεί άδεια στον Βλαστό. Δυόμισι μήνες μετά την απαγωγή Παναγόπουλου, στις 27 Μαρτίου, ο ένστολος στάζει μέλι για τον βαρυποινίτη. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Γνωρίζω τον Παναγιώτη Βλαστό του Αντωνίου, ο οποίος εξέτισε πολλά χρόνια στις φυλακές, έχει μετανιώσει για πολλές πράξεις που διέπραξε ως νεαρός και πλέον θέλει να ζήσει μια γαλήνια οικογενειακή ζωή». Ενώ ο Βλαστός εκείνες τις μέρες σύμφωνα με τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες του μοίραζε βόμβες και συμβόλαια θανάτου, ο αστυνομικός επιμένει αναφέροντας ότι «θεωρώ ότι θα κάνει καλή χρήση της άδειας που τυχόν θα του χορηγηθεί και δεν είναι ύποπτος φυγής ή επικίνδυνος, αφού έχει κατανοήσει τα λάθη του και ξεκινά μια νέα αρχή στη ζωή του».

Ο δικηγόρος πάντως του αστυνομικού Γιώργος Μάντζαρης υποστήριξε, ότι ο πελάτης του αναφερόταν στον βαρυποινίτη όπως τον γνώριζε και ότι σύμφωνα με αυτή την εμπειρία του, η ζωή του Βλαστού ήταν σύννομη και δεν ανέφερε στην συστατική του επιστολή κάποιο ψέμα. Ο αστυνομικός ωστόσο θα υποστηρίξει στην κατάθεση του, ότι δεν ήξερε τι υπέγραφε, καθώς σύμφωνα με το οικογενειακό του περιβάλλον, η υπογραφή στην επιστολή είναι μεν δική του, αλλά ο γραφικός χαρακτήρας στο κείμενο ανήκει σε άλλο άτομο. Ο δικηγόρος του δε εξέφρασε την πεποίθησή του, ότι ο πελάτης του μετάνιωσε για την πράξη του αυτή.

Έρευνα διατάχθηκε και για την εμπλοκή και πέμπτου σωφρονιστικού υπαλλήλου στο συνδικάτο του εγκλήματος μετά τις αποκαλύψεις του ALPHA την Δευτέρα για τον φύλακα που προμήθευε κινητά στον Βλαστό. Σωφρονιστικός υπάλληλος στα Τρίκαλα τον οποίο ο Βλαστός ακούγεται να αποκαλεί σε συνομιλία του με γυναίκα δικηγόρο «ο χοντρός», φέρεται ότι του παρέδωσε στο κελί 9 συσκευές σε λίγες μόλις μέρες. Οι συνάδελφοί του στις φύλακες Τρικάλων απέφυγαν να τον στηρίξουν και σχολίασαν δεικτικά, ότι το τελευταίο διάστημα… έβρεχε κινητά στα κελιά.

Ο συγκεκριμένος σωφρονιστικός υπάλληλος είχε ανοίξει μάντρα πολυτελών αυτοκινήτων με πρώην κρατούμενο στα Τρίκαλα, προκαλώντας την αντίδραση των συναδέλφων τους, στους οποίους είπε ψέματα, ότι θα παραιτηθεί. Ως συνέταιροι πλέον, σωφρονιστικός υπάλληλος και κρατούμενος άρχισαν τις εισαγωγές. Οι ιδέες και οι γνωριμίες όμως δεν τους βοήθησαν και έβαλαν λουκέτο. Αυτός ο σωφρονιστικός υπάλληλος, ο αστυνομικός απ’ την Καλαμπάκα και η γυναίκα δικηγόρος φέρεται ότι είχαν φτιάξει μια πανίσχυρη ομάδα στήριξης του Βλαστού, όσο βρισκόταν στις φυλακές Τρικάλων. Ο βαρυποινίτης λέγεται, ότι έκανε ό,τι ήθελε.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι οργανώθηκε μεταγωγή του στο νοσοκομείο της πόλης, ενώ ο ιατρός που θα τον εξέταζε, απουσίαζε. Αν και ήθελε να κοιμηθεί σε θάλαμο ασθενών, πείστηκε τελικά να επιστρέψει στο κελί. Οι Αρχές εξετάζουν τις επαφές Βλαστού, με γιατρό που είχε σχέση με τις φυλακές, αλλά και συγκεκριμένο υπάλληλο στον Κορυδαλλό.

Πηγή: ALPHA

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3792&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote