Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Πόλωση χωρίς «βαρύ πυροβολικό»
Πόλωση χωρίς «βαρύ πυροβολικό» Εκτύπωση E-mail
18.06.07
Τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν ακολουθούν τον αρχηγό τους στη στρατηγική της ΈντασηςΔύσκολοι καιροί για δελφίνους. Η σύγχρονη τεχνολογία επιτρέπει στους αρχηγούς να τους παρακολουθούν ανελλιπώς.

Οχι όπως παλιά, με κοριούς στα τηλέφωνα. Απλώς καταγράφουν στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή τους τις δημόσιες εμφανίσεις έκαστου, επεξεργάζονται τη στατιστική τους και βγάζουν συμπεράσματα.

 Προϊόν αυτών των συμπερασμάτων ήταν η απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπανδρέου να αναθέσει στον εκπρόσωπο Τύπου κ. Πέτρο Ευθυμίου την υπενθύμιση προς τα στελέχη του Κινήματος να εμφανίζονται συχνότερα στα μέσα ενημέρωσης.

 Οι συστάσεις έγιναν στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου την περασμένη Τρίτη. Παρά το αυστηρό ύφος του εκπροσώπου κανείς δεν αντέδρασε. Αν αντιδρούσαν υπήρχε τρόπος να πάρουν απαντήσεις.

 Στα χέρια του κ. Γ. Παπανδρέου φτάνει καθημερινά η ηλεκτρονική αποδελτίωση των δημόσιων εμφανίσεων των στελεχών του.

 Hλεκτρονική επίβλεψη Θαύμα;

 Οχι. Απλώς η Χαριλάου Τρικούπη έχει μια απλή συνδρομή στην «πλατφόρμα» εταιρίας που αρχειοθετεί την παρουσία των εμφανίσεων σε κάθε ηλεκτρονικό μέσο. Από την επεξεργασία των στοιχείων βγαίνει ότι εδώ και δύο μήνες οι κορυφαίοι κουνάνε το μαντίλι από μακριά:

«Πρόεδρε, συνέχισε την επανάσταση χωρίς εμάς». Ο ΕΤΚ επεξεργάστηκε τα ίδια στοιχεία, και το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει. Οι αναφορές των ηλεκτρονικών ΜΜΕ - ραδιόφωνο και τηλεόραση - στους πρωτοκλασάτους του ΠΑΣΟΚ μειώνονται όσο… αυξάνεται η ένταση της υπόθεσης των ομολόγων.

 Οι πίνακες με τη διακύμανση των προσωπικών αναφορών είναι χαρακτηριστικοί. Ο κ. Γ. Παπανδρέου σηκώνει σχεδόν μόνος το βάρος των ισχυρισμών του περί «σπείρας» κ.λπ.

Στην επικαιρότητα που διαμορφώνει ο ίδιος οι άλλοι έχουν τις μισές αναφορές από τις δικές του. Αντίθετα στη Ν.Δ. τα κυβερνητικά στελέχη έχουν πολύ περισσότερες αναφορές από τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή, κάτι που σημαίνει ότι εμφανίζονται συχνότερα για να υπερασπιστούν την κυβερνητική πολιτική. Πίσω από τη στατιστική υπάρχει η ουσία.

Για την ακρίβεια υπάρχει η συγκαλυμμένη διαφωνία των κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο είδος της προεκλογικής καμπάνιας που προβάλλει η Χαρ. Τρικούπη.

 Η στρατηγική της έντασης δεν ενθουσιάζει τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και προτιμούν τη σιωπή ή τις σποραδικές εμφανίσεις για την τιμή των όπλων· και πάντως αποφεύγουν συστηματικά να υιοθετήσουν τις αβασάνιστες διατυπώσεις που προωθεί ένας κύκλος στελεχών γύρω από τον κ. Γ. Παπανδρέου ή ο ίδιος. Π.χ. όσες φορές ρωτήθηκε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έως τώρα να σχολιάσει την ορολογία που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απλώς προτίμησε να αλλάξει συζήτηση.

Πιο τολμηρή η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου, δεν δίστασε να εκθέσει τη διαφωνία της στο ύφος της αντιπαράθεσης που υιοθετήθηκε εν όψει εκλογών.

Αυτή τη στιγμή οι «σωματοφύλακες του προέδρου» είναι αισθητά λιγότεροι από όσους θα περίμενε ένας πολιτικός αρχηγός που χτυπάει την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου.

 Αν παρακολουθήσει κανείς τις αναφορές που έγιναν εσχάτως από μήνα σε μήνα στα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίκτυα θα διαπιστώσει ότι πολλά στελέχη αρνούνται να ταυτίζονται με την πολωτική τακτική του κόμματος.

 Οι εκπρόσωποι Πλην της κυρίας Βάσως Παπανδρέου, που έχει στο στόχαστρο περισσότερο τον υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Αλογοσκούφη και λιγότερο τον πρωθυπουργό, οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί εκπρόσωποι του κ. Γ. Παπανδρέου είναι κατά βάσιν οι κ.κ. Χρήστος Πρωτόπαπας, Χρίστος Βερελής, Κίμωνας Κουλούρης, Νίκος Μπίστης, Φίλιππος Πετσάλνικος, Μαρία Δαμανάκη ή στελέχη της μεσαίας κατηγορίας. 

Το βαρύ πυροβολικό - Βενιζέλος, Διαμαντοπούλου, Πάγκαλος, Σκανδαλίδης, Παπαδόπουλος, Τσοχατζόπουλος, Τζουμάκας - δεν γεμίζει τα κανόνια του με τα βλήματα που στέλνει η Χαρ. Τρικούπη.

Και μάλλον ούτε τώρα θα συμμορφωθούν «προς τας υποδείξεις».  

 

Ελεύθερος Τύπος  

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=379&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 18.06.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote