Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Βίντεο-σοκ κακοποίησης κρατουμένων
Βίντεο-σοκ κακοποίησης κρατουμένων Εκτύπωση E-mail
18.06.07
Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργούΟ κύριος Καραμανλής από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου αναφερόμενος στο περιστάτικο δήλωσε οτι «όλοι οι Έλληνες συγκλονισμένοι μάθαμε σήμερα ένα απαράδεκτο για τα δημοκρατικά μας ήθη περιστατικό.

Ένα περιστατικό που προσβάλλει την ελληνική πολιτεία. Ουδείς έχει δικαίωμα να κάνει κατάχρηση του νόμου.

 Και σε κανέναν δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να σπιλώνει τον Πολιτισμό της Χώρας μας, να αμαυρώνει την εικόνα της Ελλάδας».Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού

Ο κύριος Καραμανλής από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου αναφερόμενος στο περιστάτικο δήλωσε οτι «όλοι οι Έλληνες συγκλονισμένοι μάθαμε σήμερα ένα απαράδεκτο για τα δημοκρατικά μας ήθη περιστατικό.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα ζητώντας να εξαντληθεί η αυστηρότητα κατά των πρωταγωνιστών αστυνομικών.

 Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης ανακοίνωσε ότι ήδη τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο Αρχιφύλακας, δράστης του επεισοδίου και μετακινείται ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας ενώ έχει διαταχθεί και ένορκη διοικητική εξέταση.

 «Η πράξη (που είδα στο DVD η οποία έλαβε χώρα στο Α.Τ. Ομονοίας στις 24-06-2006) είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα», τόνισε ο Βύρων Πολύδωρας και επεσήμανε ότι «προσβάλλει ευθέως τον πολιτισμό μας και θίγει βάναυσα το κύρος της Αστυνομίας».

 «Η μεταχείριση των κρατουμένων πρέπει να γίνεται με απόλυτο σεβασμό στα κατά το Σύνταγμα και τον Νόμο δικαιώματά τους», επεσήμανε ο Υπουργός και πρόσθεσε ότι «κάθε μορφή κατάχρησης εξουσίας θα αντιμετωπίζεται με την μέγιστη αυστηρότητα προκειμένου να μη δημιουργείται ούτε η ελάχιστη σκιά στον τρόπο λειτουργίας της Αστυνομίας».

 Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Ο κ. Καραμανλής, αντί να μιλήσει για το περιστατικό του βασανισμού κρατουμένων στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, ως πρωθυπουργός, επέλεξε, μιλώντας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, να αναφερθεί παρεμπιπτόντως στο μείζον αυτό θέμα υιοθετώντας τον ρόλο του κοινωνικού σχολιαστή. 

Ο Ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται τον εκάστοτε πρωθυπουργό της χώρας, ως έχοντα την ευθύνη πράξεων και παραλείψεων, που δεν αφορούν μόνον τους υπουργούς του, αλλά την ζωή και τα δικαιώματα των πολιτών. Θα αναλάβει άραγε κανείς ποτέ από την κυβέρνηση του κ. Καραμανλή, μηδέ του πρωθυπουργού εξαιρούμενου, την πολιτική ευθύνη για όσα συμβαίνουν στην χώρα;» 

Έντονη ήταν και η αντίδραση των κομμάτων της Αριστεράς. Το γραφείο τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ στην ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει: «Το περιστατικό με τον βασανισμό από την Ασφάλεια των δύο Αλβανόπουλων, που ήρθε στην επιφάνεια, δε φτάνει να προκαλεί αισθήματα οργής και αγανάκτησης, ούτε ξεπλένεται με τις όποιες τιμωρίες των βασανιστών. 

Το θέμα είναι βαθύτερο και βαθιά πολιτικό και δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. Δείχνει το καθεστώς που επικρατεί στα Σώματα Ασφαλείας και τη διαπαιδαγώγηση των μελών τους, άρα αναδείχνει τις ευθύνες των κυβερνήσεων όλων των προηγούμενων χρόνων και της σημερινής της ΝΔ. 

Το ΚΚΕ καταγγέλλει το απαράδεκτο γεγονός και καλεί τον λαό να βγάλει πολιτικά συμπεράσματα.»

 Σε δήλωση του για το περιστατικό το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ Πάνος Τριγάζης αναφέρει: «Εξεγείρεται κάθε δημοκρατική συνείδηση μπροστά στις σκηνές τύπου φυλακών «Αμπού Γκράιμπ», που είδαν το φως στο διαδίκτυο.

 Σκηνές βαρβαρότητας από βασανιστήρια σε βάρος ανηλίκων αλλοδαπών σε Αστυνομικό Τμήμα, που έχει γνωστό βεβαρημένο παρελθόν. Το κακό έχει παραγίνει. Υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να αναληφθούν. Τι περιμένει ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης για να παραιτηθεί;»

 

 ΑΠΕ - ΜΠΕ  

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=378&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 18.06.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote