Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Το Δημ. Βίτσα επέλεξε ο Αλ. Τσίπρας για γραμματέα της ΚΠΕ
Το Δημ. Βίτσα επέλεξε ο Αλ. Τσίπρας για γραμματέα της ΚΠΕ Εκτύπωση E-mail
12.07.09

Ο Δημήτρης Βίτσας, ένα στέλεχος του ΣΥΝ «που δεν αποτέλεσε επίκεντρο των συζητήσεων στα πηγαδάκια ή στις συσκέψεις» και «για τον οποίο δεν έχουν αφιερώσει πολύ μελάνι οι εφημερίδες», είναι η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα

για τη θέση του γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. Ο πρόεδρος του Συνασπισμού σημείωσε ότι είναι δοκιμασμένος και πετυχημένος σε όποια κομματική δουλειά του ανατέθηκε, ενώ εκτίμησε ότι μπορεί να τύχει ευρύτερης αποδοχής. Αναλύοντας τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την επιλογή, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ο γραμματέας της ΚΠΕ πρέπει "αν μη τι άλλο, να μην διχάζει¨.

Πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να γνωρίζει το κόμμα και τη λειτουργία του, να μην φιλοδοξεί την εκλογή του στο κοινοβούλιο και να μπορεί να κερδίσει και την εμπιστοσύνη συντρόφων που είναι σε άλλο ρεύμα σκέψης και ιδεών.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι ταλαντεύτηκε ανάμεσα σε δύο ιδέες. Η πρώτη ήταν να συνεχιστεί το άνοιγμα στη νέα γενιά. Σημείωσε, όμως, ότι η επιλογή ανανέωσης δεν έγινε με οργανωμένο τρόπο και δεν στηρίχθηκε επαρκώς από όλο το κόμμα. Η δεύτερη σκέψη του, όπως είπε, ήταν η επιλογή του προσώπου να μην είναι από τον ευρύτερο χώρο της πλειοψηφίας. "Νομίζω ότι πρέπει να παραδεχθούμε ότι δεν είμαστε ακόμα ώριμοι, ούτε 'οι της πλειοψηφίας' ούτε 'οι της μειοψηφίας' για μια τέτοια επιλογή", υποστήριξε. Η τελική επιλογή του είναι όλου του κόμματος και όχι τις πλειοψηφίας, είπε.

Οι αποφάσεις της ΚΠΕ

Κατά τη συνεδρίαση της ΚΠΕ, η εκλογή του Δημήτρη Βίτσα στη θέση του γραμματέα της ΚΠΕ εγκρίθηκε με 83 ψήφους υπέρ και 31 λευκά. Παράλληλα, η ΚΠΕ ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία το κείμενο που παρουσίασε για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος στις ευρωεκλογές και, με ευρύτατη πλειοψηφία τον προγραμματισμό του ΣΥΝ και την πορεία του προς τις βουλευτικές εκλογές. Τέλος, εγκρίθηκαν και οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα, αφενός για τη διενέργεια Διαρκούς Συνεδρίου του κόμματος το 2ο δεκαήμερο του προσεχούς Σεπτεμβρίου με αντικείμενο την πρόταση του ΣΥΝ προς τον ΣΥΡΙΖΑ για το προεκλογικό πρόγραμμα για τις βουλευτικές εκλογές και, αφετέρου, για την επανεκλογή, ύστερα από αυτό, της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

enet

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3779&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 12.07.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote