Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Μήνυμα Κάρολου Παπούλια στα Σκόπια
Μήνυμα Κάρολου Παπούλια στα Σκόπια Εκτύπωση E-mail
12.07.09

Σαφές μήνυμα προς τα Σκόπια, να εγκαταλείψουν τα αλυτρωτικά τους οράματα και να αποδεχτούν αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα του ονόματος, απηύθυνε  από το Δίον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

κατά τη διάρκεια των εργασιών του Παγκόσμιου συνεδρίου Παμμακεδονικών Ενώσεων. Ο Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος βρίσκεται από το πρωί στο Δίον, για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου, οι οποίες φέτος τιμούν τον καθηγητή αρχαιολογίας Δημήτρη Παντερμαλή, θα κηρύξει το βράδυ την έναρξη του 38ου Φεστιβάλ Ολύμπου.

 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο Παμμακεδονικών Ενώσεων


Κάλεσμα στην ηγεσία της ΠΓΔΜ να εγκαταλείψει τα "αλυτρωτικά της οράματα", την "κλοπή της ιστορικής και εθνικής κληρονομιάς της Ελλάδας" και να αποδεχθεί "αμοιβαία λύση στο θέμα του ονόματος που θα σέβεται την ιστορία" απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Κάρολος Παπούλιας, κάλεσε την ηγεσία της ΠΓΔΜ να επιδείξει επιτέλους την πολιτική βούληση που απαιτείται και να προσέλθει στις διαπραγματεύσεις με εποικοδομητικό πνεύμα, χωρίς εθνικιστικές και αναχρονιστικές πρακτικές, προς όφελος της ευημερίας και της προόδου των πολιτών της.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου από τον καθηγητή Αρχαιολογίας Δημήτρη Παντερμαλή, τον άνθρωπο που 40 χρόνια τώρα συνέδεσε το όνομα του με αρχαιολογικές ανασκαφές στην περιοχή και είναι το τιμώμενο πρόσωπο στις φετινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Δίου.

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3776&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote