Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Εγκαταλείπουν μαζικά το Ουρούμτσι οι Ουιγούροι
Εγκαταλείπουν μαζικά το Ουρούμτσι οι Ουιγούροι Εκτύπωση E-mail
11.07.09

Γεμάτα είναι τις τελευταίες μέρες τα λεωφορεία από το Ουρούμτσι προς άλλες πόλεις Ουιγούρων, καθώς όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που φεύγουν από την πρωτεύουσα της Σιντζιάνγκ μετά τις ταραχές που ξέσπασαν και οι οποίες άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 156 νεκρούς και 1.080 τραυματίες.

 

Πολλοί από αυτούς που φεύγουν τώρα είχαν μετοικήσει στο Ουρούμτσι για να βρουν καλύτερες δουλειές και ίσως περισσότερα χρήματα, όμως, όπως αναφέρουν, οι Χαν είναι αυτοί που έχουν περισσότερες ευκαιρίες.
 
Μεταξύ αυτών που φεύγουν για τις πόλεις καταγωγής τους είναι αρκετοί Ουιγούροι φοιτητές, τους οποίους τα πανεπιστήμια έδιωξαν δύο βδομάδες νωρίτερα, καθώς πολλοί σπουδαστές συμμετείχαν στις ταραχές. Η συμμετοχή των φοιτητών στα βίαια επεισόδια δεν ήταν τυχαία, πολλοί από αυτούς σπουδάζουν, όμως είναι σίγουροι ότι δεν θα μπορέσουν να έχουν μια δουλειά με καλό μισθό κι έτσι επιστρέφουν στις πόλεις τους.
 
Επιστρέφει η ηρεμία
Η πρωτεύουσα της Σιντζιάνγκ σιγά σιγά, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, είτε δηλαδή με τη μαζική φυγή είτε με την παρουσία των στρατιωτών και της αστυνομίας στους δρόμους, επιστρέφει σε μια σχετική ηρεμία.
 
Ενδεικτικό της κατάστασης στο Ουρούμτσι, είναι ότι χθες κλειστά παρέμειναν τα τζαμιά της πόλης για τον φόβο επεισοδίων, παρά τις διαβεβαιώσεις του εκπροσώπου των τοπικών αρχών ότι οι θρησκευτικές δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Μάλιστα στις εισόδους των τζαμιών είχαν τοποθετηθεί αφίσες που καλούσαν τους πιστούς να επιστρέψουν στα σπίτια τους για να προσευχηθούν εκεί.
 
Η απόφαση να μείνουν κλειστά τα τζαμιά την Παρασκευή, που είναι η ημέρα προσευχής για τους μουσουλμάνους, εξόργισε μερικές εκατοντάδες πιστούς Ουιγούρους, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν σε μία συνοικία της πόλης για να διαμαρτυρηθούν.
 
Η συγκέντρωση, που ήταν μικρή σε συμμετοχή, διαλύθηκε σχετικά γρήγορα από την αστυνομία.
 

εθνος

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3775&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 12.07.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote