Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Στο εδώλιο ο πρώην πρόεδρος της ΚΕΔ και άλλα 12 στελέχη
Στο εδώλιο ο πρώην πρόεδρος της ΚΕΔ και άλλα 12 στελέχη Εκτύπωση E-mail
11.07.09

Ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, Γ. Ξηραδάκης, που τοποθετήθηκε στη θέση αυτή το 2004 από την κυβέρνηση της Ν.Δ. και άλλα 12 υψηλόβαθμα και χαμηλόβαθμα στελέχη της ΚΕΔ, παραπέμπονται να δικαστούν για απιστία σε βάρος του Δημοσίου, σε βαθμό κακουργήματος, για σκάνδαλο εκποίησης 33 στρεμμάτων ακτής στην Παραλία Κατερίνης, που πουλήθηκαν ως... χωράφι σε ιδιώτη, έναντι ευτελούς τιμήματος.

 

 

Το σκάνδαλο μάλιστα είχε αποκαλύψει ο βουλευτής Πιερίας της ΝΔ Α. Καρπούζας. Αφού αρχικά απέτυχε να αποτρέψει την παραχώρηση με μια σειρά καταγγελίες, υποχρεώθηκε στη συνέχεια να προσφύγει με μηνυτήρια αναφορά στον πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδά.
 
Ο τελευταίος ανέθεσε την υπόθεση σε εισαγγελέα πρωτοδικών, η οποία εξέδωσε την παραπεμπτική απόφαση για τα 13 στελέχη της ΚΕΔ και παρέδωσε τον σχετικό φάκελο στον δέκατο τακτικό ανακριτή για τα περαιτέρω.
 
Η υπόθεση αφορά την εκποίηση τμήματος αμμουδιάς στην Παραλία Κατερίνης, που «ακουμπά» στη θάλασσα σε ένα μέτωπο 640 μέτρων.
 
Οπως κατήγγειλε ο βουλευτής, η σχετική προκήρυξη, που εκδόθηκε το 2005, έκανε λόγο για γεωργική έκταση, και απέκρυπτε πως είναι αμμουδιά και ακτή, ενώ αναφερόταν μόνο πως υπάρχει «θέα» στη θάλασσα. Μάλιστα, στο τοπογραφικό αναφερόταν ως όριο κάποιος δρόμος εκεί όπου είναι θάλασσα.
 
Η έκταση αυτή πουλήθηκε έναντι τιμήματος μόλις 1.205.000 ευρώ στον μοναδικό ιδιώτη-επιχειρηματία ενδιαφερόμενο, ο οποίος με αυτό τον τρόπο απέκτησε μια λωρίδα ιδιωτικής ακτής σε ένα από τα καλύτερα κομμάτια των παραλίων της Πιερίας.
 
«Κατ αρχήν αυτή η έκταση δεν πωλείται γιατί είναι αμμουδιά. Αλλά ακόμα και αν εκτιμηθεί ως οικόπεδο, η εμπορική αξία της δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι κάτω από 30.000.000 ευρώ. Αρκεί να σας πως ότι η αντικειμενική τιμή που δόθηκε για να πληρώσει στην εφορία ήταν κατά 50% πάνω απ αυτή που αγόρασε την έκταση», είπε στο «Εθνος» ο κ. Καρπούζας.
 
Στην έκταση αυτή, ο ιδιώτης έχει χτίσει ήδη τουριστικά καταλύματα και ένα μεγάλο παραλιακό καφέ-εστιατόριο, ενώ ετοιμάζεται να κάνει τα εγκαίνια, διαμηνύοντας προκλητικά σε όσους τον επικρίνουν πως πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες «θα συνωστίζονται για το ποιος θα κόψει την κορδέλα».
 
Με ανακοίνωσή του, ο κ. Καρπούζας εκφράζει την ικανοποίησή του για την παραπομπή του πρώην προέδρου και των 13 στελεχών της ΚΕΔ, και κάνει λόγο για δικαίωση του αγώνα για την απόδοση ευθυνών της «νόμιμης παρανομίας».
 
«Εφόσον υπάρχουν κάποιοι ανεύθυνοι και διεφθαρμένοι διαχειριστές της δημόσιας διοίκησης και της πολιτικής, οι οποίοι υπηρετούν ατομικά συμφέροντα και λειτουργούν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, χωρίς να τιμωρούνται για τις πράξεις τους, δεν θα επιτευχθεί καμία πρόοδος σε αυτή τη χώρα», αναφέρει.
 

εθνος

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3774&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 12.07.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων