Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Κοινωνική ανισότητα η φοροδιαφυγή
Κοινωνική ανισότητα η φοροδιαφυγή Εκτύπωση E-mail
11.07.09

Σε μείζον πρόβλημα κοινωνικής ανισότητας τείνει να μετατραπεί, μεταξύ άλλων, η συνεχώς διευρυνόμενη φοροδιαφυγή στη χώρα: ειλικρινείς πολίτες βρίσκονται συνεχώς αντιμέτωποι με νέα εισπρακτικά μέτρα

ενώ αντιθέτως ο ανορθολογισμός του συστήματος, η αδυναμία των εισπρακτικών μηχανισμών και η διαφθορά επιτρέπει σε άλλους να φοροδιαφεύγουν ασύστολα.

Το πρόβλημα, που έχει ευθεία αντανάκλαση στην κακή δημοσιονομική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αναγνώρισε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Eδωσε, μάλιστα, οδηγίες για εξαντλητικές ποινές σε επίορκους δημόσιους λειτουργούς, καθώς τα αποτελέσματα στην προσπάθεια πάταξης του φαινομένου την τελευταία πενταετία παραμένουν πενιχρά.

Ενδεικτικό των αδιεξόδων στα οποία έχει περιέλθει ο εισπρακτικός μηχανισμός του κράτους, είναι ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει δραστικό ψαλίδι σε δώδεκα κατηγορίες εισοδημάτων που σήμερα φορολογούνται αυτοτελώς, προσδοκώντας μέσω του μέτρου να ενισχύσει τα φορολογικά έσοδα έως και κατά 2 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.


kathimerini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3770&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote