Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Πρόταση Σιούφα για εκλογές μόνο κάθε 4 χρόνια
Πρόταση Σιούφα για εκλογές μόνο κάθε 4 χρόνια Εκτύπωση E-mail
10.07.09

Να μπουν κανόνες στον πολιτικό ανταγωνισμό για να σταματήσουν οι εκλογικοί αιφνιδιασμοί ζήτησε χθες ο πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας.

Στην παρουσίαση της συλλεκτικής έκδοσης του Κοινοβουλίου με τίτλο «Πρόεδροι της Βουλής, της Γερουσίας και των Εθνοσυνελεύσεων», ο κ. Σιούφας πρότεινε συγκεκριμένα να γίνονται εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια.

«Στην επόμενη Συνταγματική Αναθεώρηση προτείνω να καθιερωθεί σταθερή βουλευτική περίοδος και βουλευτική θητεία διάρκειας τεσσάρων ετών και να γίνονται εκλογές μόνο κάθε τέσσερα χρόνια» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε, στο εξής να είναι φανερή η εκλογή του προέδρου της Βουλής, όπως και του Προέδρου Δημοκρατίας.

Η πρότασή του, βρήκε αμέσως ανταπόκριση από τον προκάτοχό του στο κορυφαίο αξίωμα Απόστολο Κακλαμάνη ο οποίος παίρνοντας τον λόγο συνομολόγησε, σπεύδοντας την ίδια στιγμή να αιφνιδιάσει με τη σειρά του, αφού πρότεινε να εκλέγεται πρόεδρος της Βουλής από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

 

Α. Κακλαμάνης 
Ο κ. Κακλαμάνης σημείωσε την ανάγκη να αναβαθμιστεί ο ρόλος του προέδρου του Σώματος ώστε να λειτουργεί σαν θεσμικό αντίβαρο στις υπερεξουσίες του μονάρχη- πρωθυπουργού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ώστε η Βουλή στην οποία μεταφέρθηκαν οι αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας να αποτελέσει τον παράγοντα που θα ισορροπήσει το σύστημα».

Την προεδρική τριάδα, συμπλήρωσε η Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη, η οποία υπερθεματίζοντας πρότεινε ανεξάρτητα από τον πολιτικό βίο της κυβέρνησης η θητεία του προέδρου της Βουλής να έχει τετραετή διάρκεια.

imerisia

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3767&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote