Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο υποστήριξης των μεταναστών
Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο υποστήριξης των μεταναστών Εκτύπωση E-mail
10.07.09

Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, με τη συμμετοχή νέων, εργαζομένων, μεταναστών και μελών Οργανώσεων υποστήριξης των μεταναστών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ομονοίας από όπου ξεκίνησε πορεία με κεντρικό σύνθημα "κάτω τα χέρια από τους μετανάστες". Οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίθεση τους σε «ρατσιστικά και κατασταλτικά μέτρα» και στην δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης για λαθρομετανάστες.

Ταυτόχρονα οι συγκεντρωθέντες δήλωσαν ότι "δεν θα επιτρέψουν ρατσιστικές κινήσεις με τον μανδύα "Επιτροπών Πολιτών" να μετατρέψουν την Ομόνοια σε ορμητήριο μίσους κατά των μεταναστών". Διακήρυξαν ότι αγωνίζονται για την νομιμοποίηση όλων των μεταναστών διεκδικώντας άσυλο και στέγη. Επίσης καταφέρθηκαν κατά της κυβέρνησης για "τις επιχειρήσεις "σκούπα" και το σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου της ΕΕ που προωθεί" αλλά και κατά του ΛΑΟΣ για "τις φασιστικές επιθέσεις που πραγματοποιούν οργανώσεις του σε διάφορες περιοχές της Αθήνας". Δήλωσαν ότι αυτό αποτελεί πρόκληση προς τις δημοκρατικές ευαισθησίες και τα αισθήματα αλληλεγγύης της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού κατά των κατατρεγμένων από τους πολέμους και τη φτώχεια, προσφύγων και μεταναστών. Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με την επιστροφή των διαδηλωτών στην πλατεία Ομονοίας.

 ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3766&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote