Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Σκάνδαλο με παρακολουθήσεις στη Βρετανία
Σκάνδαλο με παρακολουθήσεις στη Βρετανία Εκτύπωση E-mail
10.07.09

Η ηθοποιός Γκουίνεθ Πάλτροου, ο τραγουδιστής Τζορτζ Μάικλ και το μοντέλο Ελ Μακ Φέρσον είναι μερικοί μόνο από τους σταρ που έπεσαν θύματα παρακολούθησης από δημοσιογράφους. 

Ο αρχηγός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου διέταξε κατεπείγουσα έρευνα αναφορικά με τις καταγγελίες της εφημερίδας Γκάρντιαν ότι δημοσιογράφοι του συγκροτήματος του Ρόμπερτ Μέρντοχ είχαν προσλάβει ιδιωτικούς ντετέκτιβ για να παρακολουθούν τα κινητά τηλέφωνα διασημοτήτων και πολιτικών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Γκάρντιαν, το συγκρότημα έχει ήδη καταβάλλει 1 εκατομμύριο λίρες για να διευθετήσει εξωδικαστικά απειλές αποκάλυψης της παράνομης δραστηριότητας των δημοσιογράφων του. Πέρα από ανθρώπους της show business, οι ντετέκτιβ παρακολουθούσαν και πολιτικούς από τα μεγάλα κόμματα.

Ο Γκάρντιαν επισημαίνει ότι αρχισυντάκτης της εφημερίδας News of the World την περίοδο στην οποία αφορούν οι καταγγελίες ήταν ο Άντι Κόουλσον, νυν διευθυντής επικοινωνίας του ηγέτη των Συντηρητικών, Ντέιβιντ Κάμερον. Ο κ. Κόουλσον είχε παραιτηθεί μετά την καταδίκη σε τετράμηνη φυλάκιση του βασιλικού συντάκτη της εφημερίδας, ο οποίος είχε κριθεί ένοχος για το σχεδιασμό της παρακολούθησης τηλεφώνων συμβούλων των ανακτόρων του Μπάκιγχμαμ.

protothema

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3764&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote