Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Κύπρος: Συνομιλίες Χριστόφια - Αμπάς
Κύπρος: Συνομιλίες Χριστόφια - Αμπάς Εκτύπωση E-mail
09.07.09

Το κυπριακό, το παλαιστινιακό και γενικότερα τη διευθέτηση του μεσανατολικού, αλλά και τις διμερείς σχέσεις συζήτησαν το απόγευμα ο πρόεδρος Δ. Χριστόφιας και ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο.

Η Κύπρος υποστηρίζει τη λύση δύο κρατών με τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους και την αραβική ειρηνευτική διαδικασία, δήλωσε ο κ. Χριστόφιας μετά τις συνομιλίες και διαβεβαίωσε ότι η Κύπρος θα συνεχίσει να υποστηρίζει στα Ηνωμένα Έθνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση "την υπόθεση των παλαιστινίων αδελφών μας". Οι συνομιλίες, είπε, έγιναν σε κλίμα πολύ φιλικό και αδελφικό.

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς εξέφρασε ιδιαίτερη χαρά για την επίσκεψη του στην Κύπρο και ευχαρίστησε θερμά για τη διαχρονική υποστήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τον παλαιστινιακό λαό στη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ.

Ο κ. Αμπάς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι δεν είναι ορθές οι πληροφορίες περί συμφωνίας ΗΠΑ - Ισραήλ για δημιουργία νέων οικισμών εποίκων στη δυτική όχθη. Στις συνομιλίες τους οι κ.κ. Χριστόφιας και Αμπάς συμφώνησαν ότι θα προχωρήσουν στην εμβάθυνση των διμερών σχέσεων με την συνομολόγηση προσεχώς συμφωνιών στους τομείς της οικονομίας, του τουρισμού και της εκπαίδευσης.

Ο πρόεδρος Δ. Χριστόφιας δήλωσε ότι θα συνεχιστεί η αναπτυξιακή βοήθεια της Κύπρου προς τον παλαιστινιακό λαό. Ο κ. Αμπάς ενημέρωσε τον πρόεδρο Δ. Χριστόφια για τις προσπάθειες του για ενδοπαλαιστινιακή συμφιλίωση και προσκάλεσε τον Κύπριο πρόεδρο να επισκεφθεί την Ραμάλα.

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3763&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote