Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Αποχώρησαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ
Αποχώρησαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ Εκτύπωση E-mail
09.07.09

Αποχώρησαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ χθες το βράδυ από τη Βουλή καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για υποβάθμιση του κοινοβουλίου.

Αφορμή η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης -που αποτελεί ουσιαστικά ξεχωριστό νομοσχέδιο- και η οποία επεκτείνει και σε ιδιωτικούς φορείς (βιομηχανία κ.ά.) τη δυνατότητα χρηματοδότησης για έρευνα από το ΕΣΠΑ, γεγονός που έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των ερευνητικών κέντρων και των πανεπιστημίων. Την τροπολογία καταψήφισε το ΚΚΕ.

Για «προκλητικού περιεχομένου ρύθμιση» έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος, σημειώνοντας πως τα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα εντάσσονται σε ενιαίο κατάλογο με τις βιομηχανικές και άλλες επιχειρήσεις, που διεκδικούν τα κονδύλια της έρευνας.

Για «υποταγή» της έρευνας στο κεφάλαιο, μίλησε η Διαμάντω Μανωλάκου (ΚΚΕ), ενώ η Ευαγγελία Αμανατίδου (ΣΥΡΙΖΑ) τόνισε ότι δεν προηγήθηκε κανένας διάλογος με τα ερευνητικά κέντρα.

«Κάκιστη» χαρακτήρισε τη νομοθετική πρακτική της κυβέρνησης ο Μ. Βορίδης (ΛΑΟΣ). Για «υποκριτικό ενδιαφέρον» κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ι. Μπούγας, ισχυριζόμενος πως με το νέο νομοθετικό πλαίσιο θα επιτευχθεί η γρήγορη απορρόφηση των πόρων του 4ου ΚΠΣ για την έρευνα.

ethnos

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3760&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote