Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Εντατικές έρευνες μετά τις συλλήψεις
Εντατικές έρευνες μετά τις συλλήψεις Εκτύπωση E-mail
06.07.09

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι έρευνες της Ασφάλειας, ώστε να εντοπιστούν τα κρησφύγετα της σπείρας των 16, αλλά και τα 30 εκατομμύρια ευρώ που είχαν δοθεί για λύτρα.

Όπως φαίνεται, αποκαλύπτονται ένας ένας οι κρίκοι της αλυσίδας που συνθέτουν τις δραστηριότητες της εγκληματικής οργάνωσης. Οπλοστάσιο βρέθηκε στο σπίτι ενός εκ των εμπλεκομένων στην πολύκροτη υπόθεση, του Απόστολου Πετράκη, που αποτελούνταν από δυο καλάσνικοφ , δυο διόπτρες και φυσίγγια που, σύμφωνα με την αστυνομία, προορίζονταν να χρησιμοποιηθούν σε δολοφονίες.Επίσης στόχος των ερευνών, είναι και η εξιχνίαση άλλων παράνομων δραστηριοτήτων της συμμορίας των 16 ατόμων που φέρεται ότι βρίσκεται πίσω από την απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου.


Οι δέκα από τους κατηγορούμενους θα βρεθούν ενώπιον του ανακριτή την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες. Από την πλευρά τους οι δικηγόροι των συλληφθέντων κάνουν λόγο για προσχηματικές κατηγορίες και πως δεν προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία από τις υποκλοπές των τηλεφωνικών συνομιλιών των πελατών τους, στις οποίες είχε ρόλο και η ΕΥΠ η οποία διαθέτει τον απαιτούμενο σύγχρονο εξοπλισμό.

Σημείο καμπής για τον εντοπισμό των ιχνών της σπείρας εκτιμάται ότι είναι μια αποτυχημένη βομβιστική ενέργεια και μια δολοφονία, καθώς και η συμβολή δύο γυναικών που έδωσαν στοιχεία στις διωκτικές αρχές, όπως και η χαρακτηριστική προφορά του διαπραγματευτή των απαγωγέων.

Με διάταξη της εισαγγελίας έγιναν γνωστά και τα 16 ονόματα των εμπλεκομένων όχι μόνο στην απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου αλλά και σε άλλα σοβαρά αδικήματα.
Πρόκειται για τους:
-Παναγιώτης Βλαστός
-Ιωάννης Σκαφτούρος
-Βασίλης Στεφανάκος
-Κω/νος Ανδρέου
-και ο Σέρβος Ντεγιάν Ιβανόφ

Kαι οι πέντε βρίσκονται έγκλειστοι στις φυλακές.



-Προθεσμία για την ερχόμενη Τετάρτη και την Πέμπτη από τον ανακριτή πήραν οι:


-Μανώλης Σκαρλάτος
-Αριστομένης Κλεφτογιάννης
-Απόστολος Πετράκης
-Γεώργιος Κατσαγάνης
-Γεώργιος Τρομπούκης
-Ιωάννης Θεοδωράκης
-Χαράλαμπος Μουστάκας
-Ιωάννης Θώδης
-Ιωάννα Χήρα
-Πολυτίμη Γεώργα

-Από την αστυνομία αναζητείται ο Παναγιώτης Σοϊδέλης ή Σοϊλέδης

Και οι 16 αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες όπως για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αρπαγή και κατασκευή εκρηκτικών υλών. Οι τρεις από τους εμπλεκόμενους εντοπίστηκαν στην Κρήτη.



Στα ίχνη της σπείρας


Μόνο μια από τις δεκάδες παράνομες δραστηριότητες της συμμορίας των 16 φαίνεται πως ήταν η απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου.

Οι αξιωματικοί της ασφάλειας έχουν πολλά στοιχεία και ομολογίες μελών της σπείρας τα οποία τους οδηγούν σε ασφαλή συμπεράσματα.

Η συμμορία είχε απλώσει τα πλοκάμια της στη νύχτα, με πληρωμένα συμβόλαια θανάτου, βομβιστικές επιθέσεις, εκβιασμούς, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Ασφάλεια.

Ως επικρατέστερος στην ηγετική πυραμίδα φέρεται –σύμφωνα με τις αρχές- ότι ήταν ο 38χρονος Παναγιώτης Βλαστός, ο οποίος και κινούσε τα νήματα μέσα από τις φυλακές Τρικάλων.

Οι έρευνες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και της Ασφάλειας απέδειξαν ότι τηλεφωνούσε με καρτοκινητό ή από τηλεφωνικό θάλαμο και έδινε εντολές χρησιμοποιώντας κωδικές ονομασίες με μέλη της συμμορίας που κυκλοφορούσαν ελεύθερα.

Οι αρχές δεν αποκλείουν να έγιναν και τηλεφωνικές επαφές του διαβόητου κακοποιού με τον Βασίλη Στεφανάκο στις φυλακές της Λάρισας και τον Γιάννη Σκαφτούρο στο σωφρονιστικό κατάστημα στα Διαβατά Θες/νικης.

Ο Παναγιώτης Βλαστός εμφανίζεται από τις αρχές και ως εμπνευστής σχεδίου δολοφονίας του Κώστα Ναστούλη που είναι έγκλειστος στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Μετά την απαγωγή Παναγόπουλου η αστυνομία ξεκίνησε εκτεταμένο κύκλο ερευνών προς κάθε κατεύθυνση. Από τις πρώτες ώρες υπήρχαν υπόνοιες ότι ο σχεδιασμός είχε γίνει από βαρυποινίτες και μετά από άδεια της εισαγγελίας η ΕΥΠ άρχισε την στενή παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων με τον σύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτει. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η πληροφορία που είχαν από τον ίδιο τον εφοπλιστή, ότι ένας από τους απαγωγείς του μιλούσε με βαριά κρητική προφορά.

Οι αξιωματικοί της ασφάλειας άρχισαν να συνθέτουν το πάζλ της συμμορίας μετά τη σύλληψη δυο αλλοδαπών στην Άρτα που είχαν πάει για να τοποθετήσουν εκρηκτικό μηχανισμό σε σπίτι επιχειρηματία, ενώ μετά και από τη δολοφονία 56χρονου επιχειρηματία στην Πεντέλη, οι αστυνομικοί συνδύασαν πρόσωπα και γεγονότα, και τουλάχιστον δυο εμπλεκόμενοι στη σπείρα φαίνεται πως έδωσαν σημαντικές πληροφορίες.

Κλιμάκια της ασφάλειας, αναζητούν τα χρήματα από την απαγωγή Παναγόπουλου, ωστόσο αξιωματικοί εκτιμούν ότι θα είναι ιδιαίτερα δύσκολος ο εντοπισμός τους, καθώς, όπως λένε, μόνο ο Παναγιώτης Βλαστός και κάποιο πολύ έμπιστό του άτομο γνωρίζει το που είναι.

Η ασφάλεια ερευνά σπίτια σε διάφορα σημεία της Αττικής για να εντοπίσει κρησφύγετα της σπείρας, ενώ στα εγκληματολογικά εργαστήρια, γίνεται βαλλιστική εξέταση των όπλων που βρέθηκαν στο σπίτι μέλους της συμμορίας για να διαπιστωθεί αν χρησιμοποιήθηκαν σε εγκληματικές πράξεις.

 ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3750&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote