Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Μάχη κατά της διαφθοράς ξεκινά τώρα το ΠΑΣΟΚ
Μάχη κατά της διαφθοράς ξεκινά τώρα το ΠΑΣΟΚ Εκτύπωση E-mail
04.07.09

Κατάθεση πρότασης νόμου για να κατάσχονται όσα περιουσιακά στοιχεία δεν περιλαμβάνονται στις δηλώσεις του πόθεν έσχες όσων είναι υπόχρεοι

Τομές στο πολιτικό σύστημα, στον τρόπο λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης και στη σχέση της πολιτικής με τα ΜΜΕ για να μπει η χώρα σε νέα τροχιά διακυβέρνησης προανήγγειλε μιλώντας στο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου.

Με αφορμή την υπόθεση της Siemens επισήμανε πως το κόμμα του έχει να επιδείξει συνεπή στάση και ότι υπερασπίστηκε τη διαφάνεια με κάθε κόστος και χωρίς καμία εξαίρεση.

«Σε ό,τι με αφορά, μπροστά στο δημόσιο συμφέρον, δεν υπάρχουν σύντροφοι, φίλοι, γνωστοί, διαφάνεια για όλους» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. «Είμαι ο πρώτος» συνέχισε «που θέλω να γνωρίζω, ποιος έχει παραβεί το καθήκον του, ποιος έχει εμπλακεί στο παρελθόν σε σκανδαλώδεις υποθέσεις».

 

Πολιτικοί
Στο πλαίσιο αυτό, προχώρησε στην ενίσχυση του πακέτου μέτρων για τη διαφάνεια που έχει καταθέσει, με μία επιπλέον για τους πολιτικούς: «Προτείνουμε να προχωρήσουμε ειδικά για τις περιπτώσεις διαφθοράς πολιτικών προσώπων σε νομοθετική ρύθμιση που θα παρέχει ευνοϊκή μεταχείριση σε όποιους δίνουν στοιχεία και αποδείξεις στη Δικαιοσύνη ή σε Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που οδηγούν στην αποκάλυψη της αλήθειας για περιπτώσεις επίορκων πολιτικών».

«Υπάρχουν, πέρα από την υπόθεση της Siemens, οι ανοικτές υποθέσεις του Βατοπεδίου, των ομολόγων, των υποκλοπών, των άγονων γραμμών και άλλες για τις οποίες απαιτείται να μάθει ο ελληνικός λαός όλη την αλήθεια» προσέθεσε με νόημα.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του, η ρύθμιση θα αφορά τους πολιτικούς και τους μετακλητούς συνεργάτες τους όταν βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης «γιατί εκεί είναι που πρέπει πρώτα απ’ όλα να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα». Η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταθέσει ακόμη πρόταση νόμου για να κατάσχονται υπέρ του Δημοσίου όσα περιουσιακά στοιχεία δεν περιλαμβάνονται στις δηλώσεις του πόθεν έσχες που καταθέτουν κάθε χρόνο όλοι οι υπόχρεοι.

 

Εξεταστική
Ειδικότερα για την πολύκροτη υπόθεση της Siemens η Ιπποκράτους επιμένει να συγκληθεί η ολομέλεια της Βουλής, προκειμένου να συσταθεί εξεταστική επιτροπή και ζητά από την κυβέρνηση να στραφεί εναντίον της γερμανικής εταιρείας με όλα τα νόμιμα μέσα, ώστε να υποχρεωθεί να δώσει στην ελληνική πολιτεία όλα τα στοιχεία που αφορούν τη χώρα μας. «Οφείλει να το κάνει τώρα και αν δεν το κάνει, θα το κάνουμε εμείς αύριο ως κυβέρνηση» είπε στα μέλη του πολιτικού συμβουλίου ο Γ. Παπανδρέου.

 

 

Τριγμοί για το θέμα Τσουκάτου
Διχάζει ο τρόπος αντίδρασης στην υπόθεση Siemens και στις εξελίξεις με Θ. Τσουκάτο

 

Οι τοποθετήσεις των μελών του ανώτερου καθοδηγητικού οργάνου, περιεστράφησαν γύρω από το πώς θα πρέπει να αντιδράσει το ΠΑΣΟΚ στην επίθεση που δέχεται από την κυβέρνηση για το θέμα Τσουκάτου. Ο Π. Μπεγλίτης και η Λ. Κατσέλη υποστήριξαν πως ο Γ. Παπανδρέου θα πρέπει να διαχωρίσει τη θέση του από την κυβερνητική περίοδο του Κ. Σημίτη.

Ο υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος, μάλιστα, είπε πως ο πρώην πρωθυπουργός οφείλει «να βγει και να πει τι γινότανε όσο ήτανε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ»! Μένοντας στους ίδιους σκληρούς τόνους τόνισε ότι ο ίδιος, ως νέος βουλευτής, δεν θα δεχθεί, «μαζί με τα ξερά να καούν και τα χλωρά».

Σε αυτό το σκεπτικό αντέδρασαν άμεσα, χαρακτηρίζοντάς το «επιζήμιο για το ΠΑΣΟΚ», ο Γ. Κουτσούκος και ο Π. Κουκουλόπουλος ενώ ο Ν. Ανδρουλάκης και η Τ. Αντωνίου επισήμαναν την ανάγκη το Κίνημα να ασχοληθεί με τα προβλήματα της καθημερινότητας «γιατί ο κόσμος έχει άλλες προτεραιότητες».

imerisia

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3740&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote