Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Χειροπέδες για είκοσι!
Χειροπέδες για είκοσι! Εκτύπωση E-mail
18.06.07
Διώξεις για βαριά κακουργήματα εις βάρος περίπου 20 προσώπων θα ασκηθούν από την Εισαγγελία την ερχόμενη εβδομάδα. Ισως μάλιστα να υπάρξει κατηγορητήριο και εναντίον πολιτικού προσώπου για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία.

 Οι διώξεις φαίνεται ότι θα είναι προσωπικές («in personam»), αλλά και «in rem» για τις κατηγορίες που δεν έχουν προσωποποιηθεί!

Οι παράγοντες που κατ' αρχήν θα ελεγχθούν δικαστικά είναι πρώην ή νυν πρόεδροι ταμείων, χρηματιστές, επιχειρηματίες και στελέχη τραπεζών.  

 Ευγένιος Παπαδόπουλος και Αγάπιος Σημαιοφορίδης αλληλοδιαψεύδονται με τις καταθέσεις τους στον εισαγγελέα.

 Οι καταθέσεις Και οι κατηγορίες έχουν ήδη περιγραφεί στο έγγραφο Κολιοκώστα με το οποίο συγκαλείται η Ολομέλεια Εφετών στις 21 Ιουνίου, προκειμένου να ανατεθεί η υπόθεση των ομολόγων σε ειδικό εφέτη-ανακριτή.

Κατά συγκυρία, όμως, την Ολομέλεια συγκαλεί ο επικεφαλής του εφετείου, Β. Φούκας (εκλεγμένος προϊστάμενος), οποίος είναι συγγενής και του Ελ. Φούκα, βασικού μάρτυρα στην υπόθεση των ομολόγων και διευθυντή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Καταθέτοντας στον εισαγγελέα Αντ. Λιόγα το συγκεκριμένο στέλεχος δηλώνει ότι εκείνος είχε δεχθεί «εκπροσώπους της JP Morgan τον Δεκέμβριο του 2006 και του ζήτησαν να συνάψουν δάνειο».  

Οι εκπρόσωποι αυτοί, σύμφωνα με την κατάθεση, ήταν οι Σαββίδης και Αδαμόπουλος. Υποστηρίζει στη συνέχεια ότι ποτέ δεν δόθηκε εντολή από τον γενικό γραμματέα Γ. Κουρή για τη σύναψη του δανείου των 280 εκατ. ευρώ. 

 Στο έγγραφο Κολιοκώστα, πάντως, αναφέρονται οι κατηγορίες της απάτης και της σύστασης και συμμορίας, ενώ υπήρχε και η ένδειξη και «άλλα αδικήματα».

 **Ενα από τα κεντρικά πρόσωπα της δικογραφίας είναι βέβαια ο Αγ. Σημαιοφορίδης, πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ, ο οποίος εκλήθη να καταθέσει δεύτερη φορά εσπευσμένα την περασμένη Παρασκευή.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, του ζητήθηκαν εξηγήσεις για τη δεύτερη κατάθεση του πρώην ειδικού γραμματέα του υπουργείου Απασχόλησης, Ευγ. Παπαδόπουλου (κατέθεσε και ως ύποπτος), ο οποίος διέψευσε τον Αγ. Σημαιοφορίδη ότι του είπε «να τραβήξει το αφτί των Πρινιωτάκηδων για τις υπερβολικές προμήθειες που παίρνουν».  **Ο Ευγ. Παπαδόπουλος σε επικοινωνία του και με την «Κ.Ε.» επιμένει ότι δεν είπε ποτέ κάτι τέτοιο στον Αγ. Σημαιοφορίδη και ότι «δεν γνώριζε την Ακρόπολις».  **Αργά το απόγευμα της Παρασκευής ζητήθηκε και η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων των Σημαιοφορίδη και Παπαδόπουλου για τον Σεπτέμβριο του 2006, προκειμένου να διαπιστωθεί αν επικοινώνησαν. 

**Στο μεταξύ, ιδιαίτερη βαρύτητα για την εισαγγελική έρευνα έχει και το e-mail που απευθύνεται στον ΟΔΔΗΧ, το οποίο δημοσιεύει σήμερα η «Κ.Ε.» (σελ. 4) με ημερομηνία 26 Οκτωβρίου του 2006.

Από τον εισαγγελέα Αντ. Λιόγα ερευνάται ποιος και από πότε γνώριζε την τρελή πορεία του ομολόγου των 280 εκατ.  Το συγκεκριμένο μήνυμα παραδόθηκε από τον Γ. Παπαμαρκάκη στον εισαγγελέα. 

Εμφύλιος στην JPM Από τις καταθέσεις στον εισαγγελέα Λιόγα προκύπτει επίσης ότι έχει ξεσπάσει «εμφύλιος» μεταξύ του πρώην στελέχους της JP Morgan Μ. Σαββίδη (απολύθηκε πρόσφατα) και του Χ. Αδαμόπουλου, ο οποίος παραμένει στην τράπεζα. Οι αρχικές καταθέσεις τους στον εισαγγελέα ήταν αντιφατικές: ο Σαββίδης υποστήριξε ότι «από τον Οκτώβριο του 2006 τούς ζητήθηκε από τον Γ. Παπαμαρκάκη να τιμολογήσουν ένα ομόλογο».

Αντίθετα, ο Χ. Αδαμόπουλος υποστηρίζει ότι «αυτό έγινε από τον Δεκέμβριο».  **«Δεν θα γίνω εξιλαστήριο θύμα» δηλώνει ο Μ. Σαββίδης, ενώ η πλευρά της τράπεζας υποστηρίζει ότι ο συγκεκριμένος «δεν ήταν συνεργάσιμος στον εσωτερικό έλεγχο που έκαναν για το ομόλογο». 

**Το πόρισμα Λιόγα-Πεπόνη αναμένεται να συνταχθεί την ερχόμενη εβδομάδα.  Θα είναι, πάντως, καθοριστικό για την τύχη όσων εκλήθησαν να καταθέσουν ως ύποπτοι κατά τη διενέργεια της προκαταρκτικής. Η ανάκριση θα αρχίσει μέσα στον Ιούλιο, οπότε δεν αποκλείονται και οι πρώτες συλλήψεις.    

 

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=374&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 18.06.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote