Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Εξιχνιάστηκε η υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου
Εξιχνιάστηκε η υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου Εκτύπωση E-mail
04.07.09

Εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε σωρεία σοβαρών εγκληματικών πράξεων, όπως συμβόλαια θανάτου, βομβιστικές επιθέσεις και άλλα, διέπραξε την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλη Παναγόπουλου

δήλωσε ο διευθυντής Ασφαλείας Αττικής, ταξίαρχος Ιωάννης Δικόπουλος. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της αστυνομικής Αρχής υπάρχουν στοιχεία εις βάρος δέκα ατόμων, τα οποία ήδη οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα. Ανάμεσά τους δυο βαρυποινίτες των φυλακών Κορυδαλλού, τρεις επιχειρηματίες και δύο γυναίκες.


Σε προσαγωγές υπόπτων για την απαγωγή του εφοπλιστή προχώρησε την περασμένη νύχτα η αστυνομία, σε Αθήνα και Κρήτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί της ασφάλειας έχουν βρει στοιχεία για την εμπλοκή 10 ατόμων στην υπόθεση, αλλά αναζητούν ακόμη το κρησφύγετο και τα λύτρα των 30 εκατομμυρίων ευρώ. Ανάμεσα σε αυτούς που θεωρούνται ύποπτοι είναι 2 βαρυποινίτες των φυλακών Κορυδαλλού, 3 επιχειρηματίες της νύχτας και 2 γυναίκες, σύζυγος και σύντροφος των 2 έγκλειστων στις φυλακές. Δύο ακόμα άτομα που φέρονται να έχουν παίξει ρόλο στην πολύκροτη υπόθεση μεταφέρθηκαν από το Ρέθυμνο της Κρήτης. Και οι δέκα προσαχθέντες οδηγήθηκαν σήμερα, Σάββατο, στον Εισαγγελέα


Στην επίσημη δήλωσή του ο διευθυντής Ασφαλείας Αττικής ανέφερε ότι η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δέκα μελών εγκληματικής οργάνωσης, με πολύπλευρη δραστηριότητα και μια σειρά από αξιόποινες πράξεις, εκτός από την απαγωγή του κ. Παναγόπουλου, για τις οποίες, όπως είπε, υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία. Μεταξύ αυτών η δολοφονία το Σεπτέμβριο του 2008 του επιχειρηματία Γεωργίου Γούσιου, καθώς και άλλες απόπειρες κατά επιχειρηματιών κυρίως της περιφέρειας, με εκρηκτικούς μηχανισμούς, τις οποίες απέτρεψε η αστυνομική υπηρεσία.

Ο κ. Δικόπουλος περιέγραψε τη δράση της οργάνωσης που αναλάμβανε τα λεγόμενα "συμβόλαια θανάτου" και άλλες κακουργηματικές πράξεις απ' αμοιβή, με εγκέφαλο ένα άτομο που ήδη κρατείται στις φυλακές. Ανέφερε επίσης ότι οι έρευνες συνεχίζονται για να εντοπιστεί το κρησφύγετο των απαγωγέων, καθώς και τα σημεία στα οποία έχουν κρυμμένα τα λύτρα.

Ο διευθυντής Ασφαλείας Αττικής πρόσθεσε ότι οι δέκα συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, αν και δεν έχουν όλοι ακόμα ομολογήσει.


Το χρονικό της απαγωγής

Η απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου είχε γίνει στις 12 Ιανουαρίου κοντά στο σπίτι του στο Καβούρι. Ο εφοπλιστής πήγαινε με τον οδηγό του, στην δουλειά, όταν στις 9 παρά είκοσι το πρωί στην οδό Ακτής τρείς ένοπλοι έκλεισαν το δρόμο

στο αυτοκίνητο. Έσπασαν τα τζάμια και με την βία τους έβαλαν σε άλλο ΙΧ, αφού τους έδεσαν και τους φόρεσαν κουκούλες. Λιγο αργότερα άφησαν δεμένο σε δέντρο στο Κορωπί τον οδηγό.

Όμως αυτός κατάφερε να λυθεί. Ειδοποιήθηκε η οικογένεια του εφοπλιστή και στην συνέχεια η αστυνομία. Καταλυτικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς έπαιξε η σύζυγος του Περικλή Παναγόπουλου.

Ύστερα από πολλά τηλεφωνήματα και εικονικές παραδόσεις λύτρων οι δράστες απελευθέρωσαν τον εφοπλιστή στις 20 Ιανουαρίου. Δεκατέσσερις ώρες νωρίτερα οι απαγωγείς είχαν πάρει τα λύτρα από περιοχή της Βοιωτίας. Οι δραστες είχαν αφήσει τον κ. Παναγόπουλο σε ένα παρκάκι στο Χαϊδάρι.

Όπως είπε, ήταν στο πορτμπαγκάζ και η διαδρομή κράτησε περίπου μία ώρα. Στο δωμάτιο που τον κρατούσαν τα παράθυρα ήταν καλυμμένα. Το ποσό που, όπως λέγεται, είχαν αποσπάσει οι δράστες ήταν 30 εκατομμύρια ευρώ.


ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3739&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote