Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Διάλυση κατά την προσθαλάσσωση επήλθε στη μοιραία πτήση 447 της Air France
Διάλυση κατά την προσθαλάσσωση επήλθε στη μοιραία πτήση 447 της Air France Εκτύπωση E-mail
03.07.09

Νέα στοιχεία για την πτώση του αεροσκάφους της Air France, που κατέπεσε πριν από ένα περίπου μήνα στον Ατλαντικό, βρήκαν οι Γάλλοι εμπειρογνώμονες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, το αεροσκάφους τύπου Airbus Α330-200 δεν διαλύθηκε στον αέρα, παρά μόνο όταν ήρθε σ' επαφή με τα νερό, όταν δηλαδή έπεσε στη θάλασσα.

Οι εμπειρογνώμονες έφτασαν σε αυτή τη διαπίστωση αφότου εξέτασαν τα συντρίμμια που έχουν περισυλλεγεί. Το ίδιο έδειξαν και οι νεκροτομές στις σορούς των επιβατών που βρέθηκαν. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική αναφορά, οι επιβάτες έχασαν τη ζωή τους κατά την πρόσκρουση, καθώς δεν φέρουν σημάδια ότι υπήρξε αποσυμπίεση και διάλυση του αεροσκάφου στον αέρα ή πτώση από μεγάλο ύψος. Τα περισσότερα πτώματα βρέθηκαν γυμνά, χωρίς τα ρούχα τους και με σπασμένα τα κάτω άκρα τους.

«Το αεροσκάφος δεν καταστράφηκε εν πτήσει», ανακοίνωσε το Γραφείο Ερευνών και Αναλύσεων (BEA) της Γαλλίας.

«Το αεροσκάφος δεν καταστράφηκε καθώς βρισκόταν εν πτήσει», δήλωσε ο Αλέν Μπουγιάρ, υπεύθυνος της έρευνας της ΒΕΑ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το Μπουρζέ, κοντά στο Παρίσι.

«Το αεροσκάφος δείχνει να προσέκρουσε στην επιφάνεια του νερού προς την κατεύθυνση της πτήσης με μεγάλη κάθετη επιτάχυνση», σημείωσε ο ίδιος, επικαλούμενος ανάλυση που έγινε στα συντρίμμια του αεροσκάφους που εντοπίστηκαν.

Ο έλεγχος του αεροσκάφους θα περνούσε από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας της Βραζιλίας, στους συναδέλφους τους στη Σενεγάλη, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ, προσέθεσε ο ίδιος, κατά την παρουσίαση έκθεσης που συντάχθηκε βάσει των πρώτων στοιχείων της έρευνας.

Οι πιλότοι της μοιραίας πτήσης AF 447 προσπάθησαν τρεις φορές να συνδεθούν με σύστημα δεδομένων στην πρωτεύουσα Ντακάρ της Σενεγάλης, αλλά απέτυχαν, πιθανώς επειδή το Ντακάρ δεν είχε λάβει ποτέ το σχέδιο πτήσης, επισήμανε.

«Αυτό δεν είναι φυσιολογικό», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι οι ερευνητές προσπαθούν επίσης να βρουν γιατί χρειάστηκαν έξι ώρες μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους για να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι οι αισθητήρες μέτρησης της ταχύτητας, ή σωλήνες Pitot, αποτελούν «ένα στοιχείο, αλλά όχι την αιτία» του μοιραίου αεροπορικού δυστυχήματος και υπογράμμισε ότι «απέχουμε ακόμη πολύ από την εξακρίβωση των αιτιών του».

Η έρευνα για τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους θα συνεχιστεί ως τις 10 Ιουλίου, διευκρίνισε εξάλλου, καθώς αυτά εκπέμπουν σήμα για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3736&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote