Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Αιφνιδιαστική επίσκεψη Τζο Μπάιντεν στη Βαγδάτη
Αιφνιδιαστική επίσκεψη Τζο Μπάιντεν στη Βαγδάτη Εκτύπωση E-mail
03.07.09

Επίσκεψη στην Βαγδάτη, προκειμένου να συναντηθεί με τους ιρακινούς ηγέτες και αμερικανούς αξιωματούχους για τον εορτασμό της "Ημέρας της Ανεξαρτησίας", στις 4 Ιουλίου Επίσκεψη στην Βαγδάτη, προκειμένου να συναντηθεί με τους ιρακινούς ηγέτες και αμερικανούς αξιωματούχους για τον εορτασμό της "Ημέρας της Ανεξαρτησίας"

και την πορεία της ανάληψης της αστυνόμευσης των πόλεων του Ιράκ από τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας, πραγματοποιεί ο αμερικανός Αντιπρόεδρος Τζον Μπάιντεν.


Συγκεκριμένα, αναμένεται να συναντήσει τον Ιρακινό πρωθυπουργό Νούρι αλ Μαλίκι, τον πρόεδρο Τζαλάλ Ταλαμπανί και τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Ιγιάντ αλ Σαμαράι.

"Αυτή είναι η στιγμή που πρέπει να σιγουρευτούμε ότι, οι Ιρακινοί δε θα πάρουν τα μάτια τους από το τελικό έπαθλο" δήλωσε ο Μπάιντεν, τονίζοντας ότι "είναι αισιόδοξος" για το μέλλον του Ιράκ αν και, ακόμη, απομένει "αρκετή δουλειά για να γίνει".

"Θα συζητήσει με τους Ιρακινούς ηγέτες για την σημασία της επιτυχίας της πολιτικής προόδου, που χρειάζεται για να εξασφαλιστεί η μακροχρόνια σταθερότητα του έθνους", αναφέρεται επι λέξει στην ανακοίνωση του Γραφείου του Αμερικανού αντιπροέδρου.

Η τριήμερη επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στο Ιράκ πραγματοποιείται αμέσως μετά από την ανάθεση του "νέου ρόλου του" από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, για να επιβλέψει την προσπάθεια συμφιλίωσης ανάμεσα στις διαφορετικές κοινότητες.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ακόμη ότι ο Αμερικανός αντιπρόεδρος είναι πιθανό να συναντήσει και τον γιο του, ο οποίος βρίσκεται στο Ιράκ και υπηρετεί στην Εθνοφρουρά.

Πρόκειται για το δεύτερο ταξίδι του Τζο Μπάιντεν στο Ιράκ, αλλά το πρώτο του από την θέση του αντιπρόεδρου των ΗΠΑ.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3734&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote