Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Αποκαλύψεις Τσουκάτου για το χρήμα στα κόμματα
Αποκαλύψεις Τσουκάτου για το χρήμα στα κόμματα Εκτύπωση E-mail
02.07.09

Την κουρτίνα των κομματικών ταμείων σήκωσε με την απολογία του ο κ. Θόδωρος Τσουκάτος, που μέσω υπομνήματος αναφέρθηκε σε διπλά βιβλία και χρηματοδοτήσεις

πάνω από το ανώτατο όριο, κατά τη θητεία του ως «ισχυρού άνδρα» της Χ. Τρικούπη στο ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Τσουκάτος αφέθηκε ελεύθερος με μικρή χρηματική εγγύηση και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Ομως, οι αιχμές που διατύπωσε κατά του ΠΑΣΟΚ και της σημερινής του ηγεσίας προκαλούν έντονες αναταράξεις. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμμένει στη θέση ότι το 1 εκατομμύριο μάρκα που έλαβε από τη Siemens o άλλοτε «στρατηγός» της Χαριλάου Τρικούπη δεν κατέληξε στα κομματικά ταμεία και υποχρεώθηκε να δώσει στη δημοσιότητα χειρόγραφο σημείωμα από το «Βιβλίο Εσόδων - Εξόδων» του 1999. Από αυτό όντως δεν προκύπτει εισροή του επίμαχου ποσού. Διαφαίνεται, όμως, ανάγλυφα ο ανεξέλεγκτος τρόπος με τον οποίο καταγράφονταν εκείνη την εποχή οι «οικονομικές ενισχύσεις» στο ΠΑΣΟΚ.

Η απολογία του κ. Τσουκάτου πυροδότησε οξεία αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ, για την υπόθεση Siemens. H Iπποκράτους ζήτησε την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής προκειμένου να συσταθεί εξεταστική επιτροπή που θα διερευνήσει το σκάνδαλο. Η κυβέρνηση απέρριψε το αίτημα, υποστηρίζοντας πως όποτε η δικαστική έρευνα οδηγείται σε «κρίσιμες περιοχές» το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να την παρεμποδίσει.


kathimerini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3731&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote