Αρχική arrow EDITORIAL arrow Η ΓΕΦΥΡΑ…. ΤΩΝ ΣΤΕΝΑΓΜΩΝ ΤΟΥ 21ουΑΙΩΝΑ
Η ΓΕΦΥΡΑ…. ΤΩΝ ΣΤΕΝΑΓΜΩΝ ΤΟΥ 21ουΑΙΩΝΑ Εκτύπωση E-mail
21.06.07

Του Σάκη Σερέτη 

 

Ο πόλεμος των εντυπώσεων εχει ηδη αρχίσει απο πολύ καιρό στο επικοινωνιακό πεδίο μάχης του “συνεδρίου” και το διευθυντήριο μαζί με τους μισθοφόρους  αλεξιπτωτιστές  επικοινωνιολόγους(αλήθεια ποιά ειναι η αμοιβή τους;), εχουν αρχίσει ενα Μαραθώνιο δρόμο,στρατολόγησης ηχηρών ονομάτων που θα κοσμήσουν το διαφημιστικό εντυπο υλικό του “συνεδρίου”.

Ο ι διάφορες επικοινωνιακές φούσκες που σκαρφίζονται οι δεσμοφύλακες του θεσμού της Ομοσπονδίας,εξαφανίζονται τόσο γρήγορα, οσο γρήγορα και πρόχειρα συνέλαβαν την ιδέα του αντιπερισπασμού μέσω ενός “συνεδρίου”,οι επικοινωνιακοί αυτόκλητοι σωτήρες που κατασκήνωσαν  κυριολεκτικά στον χώρο της Ομοσπονδίας τον τελευταίο καιρό.(εχει μια τάση φιλανθρωπίας τουλάχιστον η “κραταιά” και εκτός από την στέγη που παρέχει σε κάποια  αστεγα πετεινά  του φασισμού,παρέχει και ευκαιρίες εργασίας σε οποιον ενστερνισθεί τα χουντικά πιστεύω τους ).

Σε λίγες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει εκτός απροόπτου το μονόπρακτο εργο του”συνεδρίου”,οπως εχουν οραματισθεί οι “διοργανωτές” του και καλό θα ηταν, να αρχίσουν να δίνουν κάποιες πληροφορίες,οσον αφορά στην συμμετοχή των οσων προανήγγειλαν,με το γνωστό πλέον υφος των χιλίων καρδιναλίων.

Θεωρώ οτι εχει ιδιαίτερη σημασία να ανακοινωθεί απο τους ιδιους τους “διοργανωτές”,η απάντηση του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού κ.Κυπαρισσίδη που τονίζει “οτι η Γενική Γραμματεία  Απόδημου Ελληνισμού δεν συμμετέχει σε αυτό το “συνέδριο” με τον οποιονδήποτε τρόπο”,απάντηση που αποτελεί και την ταφόπλακα των ονείρων που πλάθουν οι αυτοδιόριστοι.

Μια αλλη δυσάρεστη εκπληξη περιμένει τους “διοργανωτές”του αποφασίζω και διατάσσω,την οποία ομως  γνωρίζουν και αποσιωπούν εντεχνα και  εχει να κάνει με την αιθουσα τύπου, που ηθελαν να χρησιμοποιήσουν για τις ανάγκες τους, η οποία δεν πρόκειται να διατεθεί λόγω εργασιών συντήρησης.

Ομως η ανοργανωσιά τους και η μυστικοπάθεια (που ειναι και το βασικό εμβλημα, που θα επρεπε να χρησιμοποιήσουν στο διαφημιστικό υλικό που διανέμουν αλόγιστα),δεν τους επέτρεψε να κάνουν πρώτα τις απαραίτητες ενέργειες και μετά να αρχίσουν τις εξαγγελίες.

Κατά τα αλλα οι κύριοι αυτοί ,επεδίωξαν και κατάφεραν να πάρουν την εγκριση της πλειοψηφίας των 14αρων ατόμων,που θα τους επιτρέψει να ξόδέψουν τα χρήματα της Ομοσπονδίας για να εξηγήσουν στους υπόλοιπους Ελληνες την ζωή και το εργο των Ομογενών ολης της Αμερικής,εστω και αν η τρανταχτή πλειοψηφία απουσιάζει παντελώς απο αυτό το φιάσκο.

Η δυναμική απουσία ομως των συλλόγων-μελών απο αυτή την αναιμική γενική  συνέλευση,αποκάλυψε και την εσωτερική διαμάχη που εχει ξεσπάσει (λόγω του “συνεδρίου”) μέσα στους κόλπους του Δ.Σ ,γεγονός που επιβεβαιώνεται απο τον αριθμό των 14άρων ατόμων που ψήφισαν υπέρ της κατασπατάλησης των χρημάτων, που εχουν συγκεντρωθεί για αλλον σκοπό.

Ως γνωστόν η σύνθεση του Δ.Σ απαρτίζεται από 21 μέλη,που σε αυτή την περίεργη θητεία,ενώ τυγχάνει να προέρχονται ολοι τους από την ιδια παράταξη,δυστυχώς για τον εκλογομάγειρα συγκεντρωσιάρχη, δεν υπάκουσαν οπως θα περίμενε στις εντολές του και ειτε δεν παρουσιάσθηκαν στην γενική συνέλευση,ειτε καταψήφισαν σιωπηλά την οικονομική διασπάθηση των χρημάτων για τους σκοπούς του “συνεδρίου”.

Αφού λοιπόν δεν κατάφεραν οι μυστικοπαθείς σύμβουλοι του κ.Δημητρίου ,να πείσουν ουτε τα μέλη της ιδιας ομάδας του Δ.Σ.,πως εχουν την απαίτηση να τους υποστηρίξουν και να συμβαδίσουν στο δρόμο της ευγενικής χορηγίας της σιωπής και αλλοι δημοσιογράφοι,οι οποίοι εχουν αντίθετη γνώμη για το "συνέδριο" και δεν εχουν τα βαρίδια του παρελθόντος, που θα τους εξανάγκαζαν ισως,να πορευτούν στο μονοπάτι του συμβιβασμού.

Πάντως αυτή η ιστορία των 14άρων ψήφων, θεωρώ οτι δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη και στην επόμενη γενική συνέλευση,θέλω να πιστεύω οτι κάποιος αγνός δημοκράτης ομογενής, που δεν εχει ενστερνισθεί την θεωρία του ραγιαδισμού,θα ζητήσει επανεξέταση της απόφασης και γιατί οχι και την σύσταση μιάς ειδικής τριμελούς επιτροπής που θα αναλάβει να ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο.

Τα χρήματα αυτά λοιπόν που εχουν συγκεντρωθεί στα ταμεία της Ομοσπονδίας,εχουν συγκεντρωθεί απο ολους μας, για να ενισχυθεί το ταμείο της παρέλασης και οχι να ξοδεύονται για λόγους προβολής του Γενικού Γραμματέα και του κλειστού επικοινωνιακού τρίγωνου,που αποτελείται απο τα γιουσουφάκια του Τύπου...,που συνετάχθησαν στην διχαστική γραμμή του διαίρει και βασίλευε..

Δυστυχώς  ομως δεν υπάρχει ευαισθησία και πολύ περισσότερο σεβασμός στις Δημοκρατικές διαδικασίες που επιβάλλεται να υπάρχει,οταν πρόκειται για χρήματα που δεν τους ανήκουν.

Ακόμα δεν εχει στεγνώσει το μελάνι απο τα γραφόμενα μου,που αφορούν την εγκριση του οικονομικού απολογισμού της παρέλασης του 2006,απο την μόνη αρμόδια να ελέγξει εξελεγκτική επιτροπή,της οποίας την εγκριση ακόμη δεν αξιωθήκαμε να διαβάσουμε.

Υπάρχει ηθικό θέμα η οχι;

Η απάντηση θεωρώ οτι πρέπει να ερθει απο τις αρμόδιες υπηρεσίες εξωτερικού του Ελληνικού κράτους, που λόγω της θέσης τους και των στοιχείων που υπάρχουν, ισως θα επρεπε να επανεξετάσουν την στάση τους, απέναντι στο φαινόμενο της αδιαφάνειας που βασιλεύει στο στρατόπεδο της Ομοσπονδίας.

Ολο αυτό το διάστημα οι “σεμνοί και ταπεινοί”υπότροποι της αδιαφάνειας, κατόρθωναν να καλύπτονται κάτω απο την ομπρέλα του ωχαδερφισμού και των κομματικών στελεχών που τους παρείχαν  ασυλία,παρά τις καραμπινάτες καταγγελίες που ακουγόντουσαν.

Επειδή ομως, “αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη,αλλα αγαπάει και τον νοικοκύρη”,μήπως ηρθε η ωρα να κοπούν αυτές οι παραφυάδες της αδιαφάνειας;

Δυστυχώς η ευτυχώς,η αδιαφάνεια που βασιλεύει στον χώρο της “κραταιάς, δεν ειναι ποσοτική και οι οπαδοί της ειναι πολύ λίγοι,αλλά εκ των πραγμάτων φαίνεται,πως ειναι ποιοτικοί και διαθέτουν οπως εχω τονίσει αρκετές φορές,πληθωρικό διευθυντήριο. 

 Οσον αφορά τις λεπτομέριες των καταγγελιών που ακούσθηκαν κατά την διάρκεια της περασμένης γενικής συνελεύσεως και αφορούν την ανάθεση εργασιών σε κάποιους “αδειούχους” ηλεκτρολόγους,εναντι “λογικής”αμοιβής,θα περιμένω τον βασικό πρωταγωνιστή αυτής της ιστορίας ,να επιστρέψει απο το ταξιδάκι της ζητιανιάς και τότε, ελπίζω να καταδεχθεί να μας δώσει κάποιες απαραίτητες διευκρινίσεις.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=373&Itemid=29

Τελευταία ανανέωση ( 21.06.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων