Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Γαλλία: «δεν επιτρέπαμε στο Airbus να πετά στη χώρα μας»
Γαλλία: «δεν επιτρέπαμε στο Airbus να πετά στη χώρα μας» Εκτύπωση E-mail
30.06.09

Το Α310-300 της Yemenia Air, στο οποίο επέβαιναν 153 άτομα και κατέπεσε στον Ινδικό Ωκεανό, δεν επιτρεπόταν να πετά στη Γαλλία, λόγω «παρατυπιών».

Όπως τόνισε ο Γάλλος υφυπουργός Μεταφορών, «πριν από μερικά χρόνια, αυτό το αεροπλάνο το είχαμε αποκλείσει από τη Γαλλία γιατί εντοπίσαμε ότι παρουσίαζε συγκεκριμένο αριθμό παρατυπιών στα όργανά του». Ο ίδιος πάντως διευκρίνισε ότι η αεροπορική εταιρία της Υεμένης δεν βρίσκεται στη «μαύρη λίστα» των αεροπορικών εταιριών.

Ο Γάλλος αξιωματούχος τόνισε επίσης ότι το αεροσκάφος κατέπεσε την ώρα που επιχειρούσε προσγείωση και πραγματοποιούσε ελιγμό με σκοπό να προσεγγίσει το αεροδρόμιο Μορονί.

Ζωντανό ένα παιδί

Ζωντανό περισυνελλέγη ένα κορίτσι 14 ετών, όπως δήλωσε ο υπουργός Επικοινωνιών των νησιών Κομόρος,Σαίντ Μπακάρ, διαψεύδοντας άλλες πληροφορίες ότι ο μοναδικός επιζών είναι ένα παιδί 5 ετών, όπως είχε δηλώσει ο διευθυντής του διεθνούς αεροδρομίου στο Μορονί. Το αεροσκάφος, με 153 επιβαίνοντες, κατέπεσε κατά τη διάρκεια της νύχτας ανοιχτά των νησιών Κομόρος στον Ινδικό Ωκεανό, ανακοίνωσε διευθυντικό στέλεχος της εταιρίας.

«Τα αεροσκάφη εντόπισαν συντρίμμια στο σημείο που υποθέτουμε ότι συνέβη το ατύχημα», δήλωσε ο Ιμπραχίμ Κασίμ, αξιωματούχος της ASECNA, του τοπικού φορέα αεροπορικής ασφάλειας, ωστόσο δεν επιβεβαίωσε την είδηση για ανεύρεση σορών. Αεροσκάφος των αρχών των Κομόρος εντόπισε την άτρακτο του μοιραίου αεροσκάφους. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Υεμένης, «εντοπίστηκαν σοροί να επιπλέουν και μία πετρελαιοκηλίδα περίπου 16 με 17 ναυτικά μίλια (περίπου 29 χλμ) από το Μορονί».

Σύμφωνα με την ASECNA, το αεροπλάνο πιθανότατα συνετρίβη σε απόσταση 5-10 χιλιομέτρων από την ακτή. «Πιστεύεται ότι έπεσε σε κάποιο σημείο ενώ πλησίαζε για την προσγείωση. Ο καιρός δεν είναι ευνοϊκός. Η θάλασσα είναι πολύ ταραγμένη», είχε αναφέρει νωρίτερα ο αξιωματούχος της υπηρεσίας ασφάλειας. Αξιωματούχος του ΟΗΕ στο αεροδρόμιο των Κομόρος δήλωσε ότι ο πύργος ελέγχου είχε λάβει σήμα ότι το αεροσκάφος ήταν έτοιμο να προσγειωθεί, αλλά στη συνέχεια χάθηκε η επαφή.

Το 51% της Yemenia ανήκει στην κυβέρνηση της Υεμένης και το 49% στη Σαουδική Αραβία. Πρόκειται για τη δεύτερη αεροπορική τραγωδία που αφορά μεγάλο αριθμό Γάλλων πολιτών αυτό το μήνα. Την 1η Ιουνίου ένα Airbus 330 της Air France που εκτελούσε πτήση από το Ρίο ντε Τζανέιρο στο Παρίσι συνετρίβη στον Ατλαντικό Ωκεανό, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 228 επιβαίνοντες. Τα Κομόρος αποτελούνται από τρία μικρά ηφαιστειογενή νησιά, τη Μεγάλη Κομόρα, το Μοΐλι και το Ανζουάν. Βρίσκονται στο Δίαυλο της Μοζαμβίκης, 300 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μαδαγασκάρης.

Το αεροπλάνο που κατέπεσε είχε ενταχθεί στον στόλο της εταιρίας Υemenia Air, τον Οκτώβριο του 1999. Στο ιστορικό του είχε 51.900 ώρες πτήσης και είχε πραγματοποιήσει 17.300 πτήσεις. Αυτός ο τύπος αεροπλάνου πρωτοκυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 1985. Σύμφωνα με τα στοιχεία της κατασκευάστριας εταιρίας Air Bus, η οποία μέσω εκπροσώπων της δήλωσε ότι «θα συνδράμει με κάθε τρόπο στην έρευνα για την αναζήτηση των αιτιών της πτώσης», στο τέλος του περασμένου Μαίου «πετούσαν» 214 αεροπλάνα Α310-300  απο 41 εταιρίες      

ΤΑ ΝΕΑ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3729&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote