Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow "Τα έλυσαν όλα και τους έμεινε το Ιράν"
"Τα έλυσαν όλα και τους έμεινε το Ιράν" Εκτύπωση E-mail
29.06.09

"Ηλίθιες" χαρακτήρισε ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, τις παρατηρήσεις των δυτικών ηγετών για το αμφιλεγόμενο αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών

που έδωσε τη νίκη στον Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, μετέδωσε την Κυριακή η κρατική τηλεόραση.

"Ορισμένοι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι, με τις ηλίθιες παρατηρήσεις τους για το Ιράν, μιλάνε σαν να έχουν λύσει όλα τα προβλήματά τους και το Ιράν έμεινε το μοναδικό τους ζήτημα", είπε στη διάρκεια μίας συνάντησης με αξιωματούχους της δικαστικής εξουσίας.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ομάδας των Οκτώ (G8), που συναντήθηκαν στην Τεργέστη της Ιταλίας, απαίτησαν την Παρασκευή τον τερματισμό της βίας και κάλεσαν την ιρανική εξουσία να σεβασθεί ιδιαίτερα "το δικαίωμα της έκφρασης".

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, εκτίμησε την Πέμπτη ότι η ιρανική κυβέρνηση αντιμετωπίζει μία "κρίση αξιοπιστίας" με τον ίδιο το λαό της και όχι με τη Δύση και καταδίκασε τη "βαριά καταστολή" των διαδηλώσεων μετά τις εκλογές.

Συνέλαβαν υπαλλήλους της βρετανικής πρεσβείας

Την απελευθέρωση Ιρανών υπαλλήλων της βρετανικής πρεσβείας στην Τεχεράνη απαίτησε η Βρετανία, αποκαλώντας τη σύλληψή τους από τις ιρανικές αρχές "παρενόχληση και εκφοβισμό".

"Είναι παρενόχληση και εκφοβισμός ενός απαράδεκτου είδους", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, ο οποίος συμμετέχει σε διεθνή διάσκεψη στην Κέκρυρα. "Θέλουμε να τους δούμε να απελευθερώνονται χωρίς να πάθουν κακό".

Ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε την Κυριακή πως οκτώ Ιρανοί υπάλληλοι της πρεσβείας συνελήφθησαν για ανάμιξη στις μετεκλογικές ταραχές στην Ισλαμική Δημοκρατία.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3721&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote