Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Αλαβάνος: Ανάγκη ανάληψης πολιτικών πρωτοβουλιών
Αλαβάνος: Ανάγκη ανάληψης πολιτικών πρωτοβουλιών Εκτύπωση E-mail
28.06.09

Στην ανάγκη να αντιστραφεί η κατάσταση που δημιουργήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογική αποτυχία επικέντρωσε την τοποθετησή του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλεκος Αλαβάνος

 μιλώντας  σε εκδήλωση που οργάνωσε η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας.

Ο κ. Αλαβάνος υπερασπίστηκε πλήρως το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας μάλιστα ότι κατάφερε να αμφισβητήσει την ηγεμονία της σοσιαλδημοκρατίας, αναφερόμενος ωστόσο στις ευρωεκλογές είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη πολύ μεγάλη ήττα. Επρόκειτο για μια δοκιμή που μας πήγε πίσω, είπε ο κ. Αλαβάνος και τόνισε την ανάγκη να αντιστραφεί η κατάσταση, που ξαναφέρνει στην επιφάνεια την ενότητα της Αριστεράς.

Για να μπορέσει όμως ο ΣΥΡΙΖΑ να αντιστρέψει την κατάσταση, είναι ανάγκη, όπως είπε ο κ. Αλαβάνος, να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες, καθώς το τελευταίο διάστημα είχε χαθεί αυτό το πλεονέκτημα που είχε αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με τους αγώνες του για το άρθρο 16, τα γεγονότα του Δεκεμβρίου που δεν αξιοποιήθηκαν στη συνέχεια και την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Επίσης ως μία από τις αδυναμίες των αριστερών δυνάμεων σε διεθνές επίπεδο είναι ότι πλέον σήμερα δεν υπάρχουν ισχυρά διεθνή κέντρα της Αριστεράς που λειτουργούσαν ως σημεία αναφοράς όπως π.χ. στο παρελθόν η Μόσχα ή το Πεκίνο.

Απαντώντας σε παρατήρηση του καθηγητή Ευτύχη Μπιτσάκη ότι η Αριστερά έχει πρόβλημα στρατηγικής καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αποσαφηνίσει τις σχέσεις του με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Αλαβάνος είπε ότι οι συνεργασίες διαμορφώνονται με βάση προγραμματικές συγκλίσεις και πρόσθεσε ότι είναι αδύνατη ευρύτερη, κεντρική πολιτική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

Για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ Ο κ. Αλαβάνος εξέφρασε την ελπίδα, σύντομα να κλείσει η παρένθεση των μετασεισμών με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι δεν αρκούν μόνο κινήσεις κορυφής για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αλλά επισημανε την ανάγκη να δοθεί ο λόγος και στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Αλαβάνος επανέλαβε ότι χωρίς να απαρνιέται τη δική του ταυτότητα, διεκδικεί το δικαίωμα να έχει και ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε λέγοντας ότι όλες οι συνιστώσες έχουν μερίδιο και στα καλά και στα προβλήματα.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3719&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote