Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Θέσπιση ειδικής νομοθετικής ρύθμισης για τα "εγκλήματα τιμής"
Θέσπιση ειδικής νομοθετικής ρύθμισης για τα "εγκλήματα τιμής" Εκτύπωση E-mail
26.06.09

Τα "εγκλήματα τιμής "αυξήθηκαν στην Ευρώπη και περίπου 5.000 θάνατοι αναφέρονται κάθε χρόνο ανά τον κόσμο που οφείλονται σ' αυτά

σύμφωνα με έκθεση που παρουσιάστηκε την Παρασκευή στο Συμβούλιο της Ευρώπης με την οποία ζητείται η θέσπιση ειδικής νομοθετικής ρύθμισης για τα εγκλήματα αυτά. Τα εγκλήματα τιμής παρουσιάζουν έξαρση σε ορισμένες κοινότητες στη Γαλλία, στην Σουηδία, στην Ολλανδία, στην Γερμανία ,στη Βρετανία και στην Τουρκία. Όπως υπογράμμισε την Παρασκευή στο Στρασβούργο ο σοσιαλιστής Βρετανός βουλευτής Τζον Οστιν, συντάκτης της έκθεσης σχετικά με την αναγκαιότητα καταπολέμησης αυτών των εγκλημάτων: "Δεν υπάρχει τιμή στα αποκαλούμενα εγκλήματα τιμής".

Με την έκθεση, που υιοθετήθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, γίνεται έκκληση για την επιβολή ποινών που θα ανταποκρίνονται στην σοβαρότητα αυτών των πράξεων με την θέσπιση μίας ειδικής νομοθετικής ρύθμισης για "εγκλήματα τιμής". Τα μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης εύχονται αυτά τα αδικήματα να συμπεριληφθούν σε μία Ευρωπαϊκή Συνθήκη η οποία προετοιμάζεται σχετικά με τα σοβαρότερες βιαιότητες σε βάρος των γυναικών. Συνιστούν επίσης την καθιέρωση ενός τηλεφωνικού αριθμού για βοήθεια σε καθεμία από τις 47 χώρες μέλη και την χορήγηση νέας ταυτότητας στα θύματα .

Στην Άγκυρα, η διεύθυνση για τα ανθρώπινα δικαιώματα του πρωθυπουργού, κατέγραψε 231 φόνους το 2007 για λόγους "τιμής". Στην Κωνσταντινούπολη μέσα σε ένα χρόνο αναφέρθηκαν 53. Ο ποινικός κώδικας της Τουρκίας προβλέπει εφεξής αυστηρές ποινές για τους δράστες αυτών των εγκλημάτων στους οποίους προηγούμενα αναγνωρίζονταν ελαφρυντικά στοιχεία σχετιζόμενα κυρίως με τις εθνικές η θρησκευτικές παραδόσεις. Τα εγκλήματα τα αποκαλούμενα τιμής διαπράττονται κυρίως ,σύμφωνα με την έκθεση, στους κόλπους των μουσουλμανικών κοινοτήτων αλλά και στους κόλπους των κοινοτήτων ινδουϊστών, χριστιανών και σιχ.

Μία γυναίκα στην Τουρκία 23 ετών τραυματίστηκε σοβαρά στις 17 Μαΐου από τον ακρωτηριασμό της μύτης και των αυτιών της στην ανατολική Τουρκία, όπου διαβιούν κυρίως Κούρδοι, ένα έγκλημα που διαπράχθηκε για να ξεπλυθεί η ντροπή της οικογένειας που είχε υποψίες ότι απατούσε τον σύζυγό της.

Στο Αμβούργο, ένας Γερμανός αφγανικής καταγωγής, 24 ετών ,καταδικάστηκε τον Φεβρουάριο σε ισόβια για τον φόνο της αδελφής του 16 ετών. Την σκότωσε με 23 μαχαιριές για να "σώσει την τιμή της οικογένειάς του".

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3710&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote