Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Συνελήφθη στη Γερμανία ο Μιχ. Χριστοφοράκος
Συνελήφθη στη Γερμανία ο Μιχ. Χριστοφοράκος Εκτύπωση E-mail
26.06.09

Συνελήφθη στη Γερμανία ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens Μιχάλης Χριστοφοράκος, για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την Εισαγγελία του Μονάχου.

 

O Mιχ. Χριστοφοράκος, ο οποίος συνελήφθη τα ξημερώματα σε σπίτι του Ρόζενχαϊμ της Βαυαρίας, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Μονάχου, προκειμένου να αποφασιστεί αν θα εκδοθεί στη χώρα μας ή θα δικαστεί στη Γερμανία καθώς είναι κάτοχος γερμανικού διαβατηρίου.

 

Εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την έκδοσή του στην Ελλάδα το συντομότερο δυνατό, έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας.

 

Στις 20 Μαΐου, ο τέταρτος ειδικός ανακριτής, Νίκος Ζαγοριανός είχε εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της

Siemens

 

Είχε προηγηθεί ενημέρωση του κ. Ζαγοριανού, μέσω του συνηγόρου του πρώην υψηλόβαθμου στελέχους της εταιρείας, ότι ο κ. Χριστοφοράκος, κατηγορούμενος για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, δεν μπόρεσε για λόγους υγείας να ταξιδέψει από το Μόναχο όπου βρίσκεται, στην Αθήνα, προκειμένου να απολογηθεί.

 

Ο συνήγορός του είχε προσκομίσει στον ανακριτή αίτημα του εντολέα του, με το οποίο ζητούσε ολιγοήμερη προθεσμία για την απολογία, διευκρινίζοντας πως είχε μεταβεί στο Μόναχο στο πλαίσιο έρευνας της γερμανικής Δικαιοσύνης για την υπόθεση.

Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν αφορούν τη σύμβαση μεταξύ ΟΤΕ [OTEr.AT] 

Σχετικά άρθρα και Siemens του 1997 για ψηφιοποίηση των κέντρων του Οργανισμού.

 

«Έχουν γίνει τα βήματα για την έκδοση Χριστοφοράκου»

 

Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα για την έκδοση του Μιχάλη Χριστοφοράκου, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, προσθέτοντας ότι για αυτό εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης.

 

«Η κυβέρνηση έχει κάνει ό,τι επιτρέπεται, ό,τι απαιτείται, προκειμένου η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη να διερευνήσει την υπόθεση σε βάθος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Τόνισε επίσης ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει εκφράσει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι, όπως σε όλες τις υποθέσεις, έτσι και σε αυτή την υπόθεση, την ενδιαφέρει η πλήρης και σε βάθος διαλεύκανσή της».

«Εμάς μας ενδιαφέρει να χυθεί άπλετο φως σ’ αυτή την υπόθεση. Ό,τι συμβάλλει σ’αυτή την κατεύθυνση, είναι βεβαίως θετικό», υπογράμμισε ο κ. Αντώναρος.

naftemporiki

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3708&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote