Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Συνελήφθη Έλληνας δημοσιογράφος στο Ιράν
Συνελήφθη Έλληνας δημοσιογράφος στο Ιράν Εκτύπωση E-mail
24.06.09

Οι ιρανικές αρχές συνέλαβαν τον Έλληνα δημοσιογράφο Ιάσονα Αθανασιάδη που κάλυπτε τα γεγονότα στην Τεχεράνη για λογαριασμό των Washington Times.

Η σύλληψη έγινε πριν από τρεις ημέρες με τις ιρανικές αρχές να κατηγορούν το δημοσιογράφο για «παράνομη δράση», ενώ φέρεται να έχει ειδοποιηθεί και η ελληνική πρεσβεία στην ιρανική πρωτεύουσα.

Ο γενικός διευθυντής στο ιρανικό υπουργείο του Πολιτισμού, αρμόδιος για τα ξένα ΜΜΕ, επιβεβαίωσε μιλώντας στο πρακτορείο Fars τη σύλληψη του Έλληνα δημοσιογράφου. «Έχει έλθει πολλές φορές εδώ στο Ιράν ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος, για διάφορα ΜΜΕ, δεν έχω ενημέρωση ποια είναι η κατηγορία, που τον βαρύνει τώρα», ανέφερε ο Μοσέν Μογαντασαντέχ.

Ο ίδιος, μιλώντας αυτή τη φορά στο πρακτορείο Irna, ανέφερε ότι η σύλληψη του δημοσιογράφου πραγματοποιήθηκε, ενώ βρισκόταν στο διεθνές αεροδρόμιο «Ιμάμης Χομεϊνί». 

Αντιδράσεις της Ουάσιγκτον Τάιμς


Από την πλευρά του, ο διευθυντής της «Ουάσινγκτον Τάϊμς» Τζόν Σολομών δήλωσε:«πληροφορηθήκαμε ότι πριν πέντε ημέρες συνελήφθη ο δημοσιογράφος μας. Η εφημερίδα προσπαθεί να εντοπίσει τα ίχνη του δημοσιογράφου της και στο υπουργείο Εξωτερικών μάθαμε ότι κι η ελληνική πρεσβεία στην Τεχεράνη κάνει το ίδιο και, βέβαια, για να απελευθερωθεί».
 
Ο δημοσιογράφος έχει και βρετανική και ελληνική υπηκοότητα και τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Κωνσταντινούπολη.

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3700&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote