Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Συνάντηση Νίμιτς με εκπροσώπους Ελλάδας και ΠΓΔΜ
Συνάντηση Νίμιτς με εκπροσώπους Ελλάδας και ΠΓΔΜ Εκτύπωση E-mail
23.06.09

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών, ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ στις συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς

μετά την συνάντηση που είχε στη Γενεύη με τους αντιπροσώπους των δυο χωρών, δήλωσε ότι η συνάντηση έγινε εν όψει της επικείμενης επίσκεψής του σε Σκόπια και Αθήνα και ότι «συζήτησαν σε βάθος θέματα που μέχρι στιγμής λειτουργούν ως τροχοπέδη στην εξεύρεση κοινώς αποδεκτής λύσης».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο κ. Νίμιτς θα συνεχίσει τη συζήτηση σχετικά με το όνομα, σύμφωνα με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών», σημειώνοντας ότι ο κύριος σκοπός της συνάντησης ήταν η προετοιμασία για τις συναντήσεις στα Σκόπια στις 6 και 7 Ιουλίου και στην Αθήνα στις 8 και 9 Ιουλίου και «για να δούμε αν υπάρχουν περιθώρια για την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με το θέμα αυτό».

Στη συνέχεια, σημειώνεται ότι συζητήθηκαν «διάφορες πτυχές του ζητήματος» και «δεν έγιναν νέες προτάσεις». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Νίμιτς δήλωσε: «Πιστεύω ότι η στιγμή είναι κατάλληλη για την προώθηση αυτού του θέματος το συντομότερο δυνατό και ότι σκοπός μου είναι να μεταβώ στην περιοχή». Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν και στις δυο χώρες είναι «προς το συμφέρον των μερών για να προχωρήσουμε», επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν επίσης θέματα της περιοχής που επηρεάζουν την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή, η διαδικασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η σχέση μεταξύ των δύο χωρών».

Ο κ. Νίμιτς, υποστήριξε ότι «υπάρχουν αξιοπρεπείς λύσεις που ικανοποιούν τις ανάγκες και των δύο πλευρών», προσθέτοντας ότι είχε δώσει κάποιες ιδέες τον περασμένο Οκτώβριο και κάποιες απ' αυτές συνεχίζει να τις προωθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3699&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 23.06.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote