Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ…….
ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ……. Εκτύπωση E-mail
14.06.07

Του Σάκη Σερέτη

 Με αυτή την φράση απάντησε ο κ.Μ.Βεληβασάκης σε ολους αυτούς , που αμφισβητούν την εγκυρότητα της επιστολής που απέστειλε στον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού,κ.Ι.Κυπαρισσίδη. Σε μια τηλεφωνική επικοινωνία που ειχε με τον γράφοντα,ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού συμβουλίου κ.Μ.Βεληβασάκης,αναφέρθηκε με σαφήνεια στους λόγους που τον εξώθησαν στην αποστολή της επιστολής καταπέλτη,με την οποία ενημερώνει την πολιτειακή ηγεσία της Ελλάδας,για τα διχαστικά φαινόμενα που εχουν εμφανισθεί στον ορίζοντα της Ομογένειας,απο τον περασμένο Ιούνιο.

“Το συνέδριο αυτό δεν αντιπροσωπεύει τον Ελληνισμό της Αμερικής,παρά μόνο αυτούς που το διοργανώνουν και οι οποίοι αποτελούν την μειοψηφία των συλλόγων του δυναμικού της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης.

Ενα τόσο μεγάλο εγχείρημα θεωρώ πως θα επρεπε να εχει πιό πλατιά βάση και να υποστηρίζεται απο ολους τους αναγνωρισμένους φορείς των Ομογενών της Αμερικής.

Που ειναι το Σ.Α.Ε.;

Που ειναι ολες  οι αλλες Ομοσπονδίες που εκφράζουν χιλάδες μέλη,σε ολα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Αμερικής;

Κατά συνέπεια το μέλλον του Ελληνισμού της Αμερικής,δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο εξέτασης απο μια Ομοσπονδία, η οποία οπως πολύ καλά γνωρίζεται, αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα,που εχουν σαν  αφετηρία τους τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου και γιαυτό τον λόγο αμφισβητούνται απο τα περισσότερα μέλη τους.

Η απόφαση για την αποστολή της εν λόγω επιστολής,πάρθηκε απο τα μέλη του Δ.Σ του  Εθνικού Συμβουλίου μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας,,που εδωσαν και την εγκριση τους για το περιεχόμενο της”.

Σε ερώτηση μας εαν υπάρχουν αντιδράσεις απο κάποια μέλη-Ομοσπονδίες του Εθνικού Συμβουλίου,με αφορμή την εν λόγω επιστολή,ο κ.Βεληβασάκης απάντησε οτι δεν εχει καμμία επίσημη ενημέρωση μέχρι στιγμής.

Οι πληροφορίες λένε οτι οι εκφραστές του “διμιουργικού χάους”ετοιμάζουν επιστολή διαμαρτυρίας πρός τον κ.Βεληβασάκη,μέσω της οποίας θα του καταλογίζουν ευθύνες για την ανάμιξη του Εθνικού συμβουλίου στα εσωτερικά της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων,ενω εξετάζουν και το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν απο τις τάξεις του εν λόγω οργανισμού.

Αγνωστες μέχρι στιγμής παραμένουν οι προθέσεις του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.Δημήτριου,του οποίου η συμμετοχή στο εν λόγω συνέδριο, εθεωρείτο σίγουρη απο τους επικοινωνιακούς φωστήρες.

Οσον αφορά τους χορηγούς της επικοινωνιακής φιέστας,διαδίδεται εντεχνα οτι θα ειναι αρκετά  ηχηρά ονόματα και μεταξύ αυτών και το ΕΛΙΑΜΕΠ που ανήκει στην κατηγορία των μη κυβερνητικών οργανισμών και λειτουργεί ως κέντρο παραγωγής και διακίνησης ιδεών .

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=369&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 14.06.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote