Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Απολογούνται οι υπεύθυνοι για τον πνιγμό των δυο κοριτσιών
Απολογούνται οι υπεύθυνοι για τον πνιγμό των δυο κοριτσιών Εκτύπωση E-mail
20.06.09

Την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή αντιμετωπίζουν οι δύο ιδιοκτήτες καθώς και ο υπεύθυνος πισίνας της ιδιωτικής κατασκήνωσης «Εξερευνητές» στο νομό Λάρισας

όπου το απόγευμα της Παρασκευής πνίγηκαν δυο εννιάχρονα κοριτσάκια. Ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας Παναγιώτης Νάνης επισήμανε ότι το δυστύχημα έγινε αντιληπτό όταν εντοπίστηκε να επιπλέει ένα παιδί και στη συνέχεια βρέθηκε και το δεύτερο.

Σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες τα δύο παιδιά ανταγωνίζονταν ποιο θα κρατούσε περισσότερο την αναπνοή του.

Φως στο τραγικό γεγονός αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση.

Μέχρι στιγμής πάντως, τρία παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους από πνιγμό σε πισίνα τις τελευταίες ημέρες. Τα δυο εννιάχρονα κοριτσάκια που έχασαν τη ζωή τους κολυμπώντας σε πισίνα ιδιωτικής κατασκήνωσης, κοντά στη Λάρισα είχαν μόλις μια ημέρα εκεί.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα παιδιά πνίγηκαν, ενώ κολυμπούσαν στην πισίνα της κατασκήνωσης, στην περιοχή Δελίκα. Οι ακριβείς συνθήκες της τραγωδίας ακόμα ερευνώνται ενώ συνελήφθησαν οι δύο ιδιοκτήτες της κατασκήνωσης και ο υπεύθυνος της πισίνας.

Πριν λίγες μέρες έχασε τη ζωή του ένα 9χρονο αγόρι, το οποίο πνίγηκε σε πισίνα καταστήματος στον Αλιμο, στη συμβολή των οδών Επτανήσου και Καβάφη.

Στο χώρο υπήρχε ναυαγοσώστης αλλά δεν πρόλαβε να σώσει το παιδί.
Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλίμου.

Συν: Ελλιπής η εποπτεία στις πισίνες, πνίγονται παιδιά

Στην αδιαφορία και στην ανευθυνότητα και του υπουργείου Τουρισμού, αποδίδει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευγενία Αμανατίδου - Πασχαλίδου, τον τραγικό πνιγμό τριών παιδιών, σε δύο διαφορετικά περιστατικά, μέσα σε τρεις μέρες. Η βουλευτής σημειώνει ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου για τη ρύθμιση ζητημα΄των που αφορούν και στις πισίνες, ψηφίστηκε πριν από δύο μόλις μέρες, χωρίς να προβλέπεται ο υπεύθυνος να είναι παρών κατά τη διάρκεια της χρήσης των κολυμβητικών δεξαμενών και να είναι κατάλληλα εκπαιδευμένος ανεξαρτήτως αριθμού κλινών.

"Το μόνο που ενδιέφερε την κυβέρνηση ήταν να δρομολογηθούν τα σήματα λειτουργίας τουριστικών καταλυμάτων που είχαν αυθαίρετα τμήματα και να νομιμοποιηθούν αυτά αλλά και οι παράνομες πισίνες", υποστήριξε η κ. Αμανατίδου - Πασχαλίδου.

protothema

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3681&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote