Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Υπέρ των... «Βατοπεδινών» ο B. Μεϊμαράκης
Υπέρ των... «Βατοπεδινών» ο B. Μεϊμαράκης Εκτύπωση E-mail
20.06.09

Νέες ισχυρές αναταράξεις στο ευρισκόμενο σε συνεχή κενά «αέρος» κυβερνητικό σκάφος προκάλεσε χθες ο Βαγγ. Μεϊμαράκης, καθώς εμφανίστηκε να διαφωνεί με την κρατούσα κομματική άποψη

που θέλει τους εμπλεκόμενους στα σκάνδαλα υπουργούς να αποκλείονται από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Η παρέμβαση του υπουργού Αμυνας, στο «ακανθώδες» θέμα της συγκρότησης των ψηφοδελτίων, δημιούργησε την αίσθηση και της «πρόβας» γραμματέα της Ρηγίλλης, αν και σε πρώτη «ανάγνωση» δείχνει να κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση με τη φημολογούμενη πρόθεση του Κ. Καραμανλή να μη συμπεριλάβει στους εκλογικούς συνδυασμούς τα εμπλεκόμενα σε σκάνδαλα στελέχη.

Κάποιοι άλλοι ωστόσο, εκτιμούν ότι ο Β. Μεϊμαράκης με τη θέση που διατύπωσε έστειλε ένα σαφές μήνυμα στο Μαξίμου. Πως μπορεί να διευκολύνει τις τελικές αποφάσεις του πρωθυπουργού αναλαμβάνοντας να «ζυμώσει» μια διαφορετική εξέλιξη, καθώς μόνο εύκολη δεν θα είναι η απόφαση αποκλεισμού από τα ψηφοδέλτια τόσο του Γ. Βουλγαράκη όσο και τον Π. Δούκα, αλλά και πιθανόν και κάποιων άλλων στελεχών, τα ονόματα των οποίων έχουν εμπλακεί είτε στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, είτε σε αυτό της Siemens.

 

Εκτιμήσεις
Οι εκτιμήσεις αυτές φαίνεται πως εδράζονται σε έναν γενικότερο προβληματισμό που υπάρχει και στα υψηλά κλιμάκια του Μαξίμου, καθώς υπάρχουν φόβοι πως κάποιοι αφενός μεν «δεν θα πέσουν αναίμακτα» και αφετέρου ότι -σε αντίθεση με τον Θ. Ρουσόπουλο- «αυτοί έχουν εκλεγεί με σταυρό και θα διεκδικήσουν το δικαίωμα να θέσουν την τύχη τους στην κρίση των πολιτών».

Και ο υπουργός Αμυνας, μιλώντας χθες στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega, αυτό ακριβώς υποστήριξε λέγοντας πως «εφ΄ όσον δεν υπάρχει λίστα, δεν πρέπει όλοι όσοι εκλέχθηκαν με σταυρό να αποκλειστούν από τα ψηφοδέλτια, αλλά να συμμετάσχουν σε αυτά και να κριθούν από τον λαό».

Ο ίδιος, μάλιστα, αναφερόμενος ειδικά στην περίπτωση του Αρ. Παυλίδη υπογράμμισε ότι «είναι αντιδημοκρατικό να στηρίζεσαι σε κάποιον και να λες ότι θα τον διώξεις όταν γίνουν εκλογές», ενώ σε αντίθεση με άλλους που μίλησαν για «γενναία απόφαση του Θ. Ρουσόπουλου» ήταν αιχμηρός απέναντι στον πρώην υπουργό Επικρατείας τονίζοντας πως «ίσως να είχε θετικό αποτέλεσμα για τη ΝΔ, αν είχε ανακοινώσει την απόφασή του να παραιτηθεί μια εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές».

 

Αλλαγές
Ο κ. Μεϊμαράκης με τη χθεσινή του συνέντευξη άνοιξε και την ατζέντα των κυοφορούμενων αλλαγών στην κυβέρνηση και το κόμμα καθώς, όπως προαναφέρθηκε, δεν έκρυψε τη διάθεσή του να επανέλθει στη θέση του γραμματέα, τονίζοντας ότι «πάω όπου μου πει ο πρωθυπουργός».

Αφησε ωστόσο να εννοηθεί πως για την επιστροφή του στη Ρηγίλλης θα πρέπει να υπάρξουν συνολικότερες αλλαγές τόσο στη ΝΔ όσο και στο επικοινωνιακό επιτελείο, καθώς ποτέ δεν έκρυψε τις αντιθέσεις του με τη σημερινή ηγετική ομάδα στο κόμμα.

Εντύπωση επίσης προκάλεσε και η στήριξη που παρείχε ο υπουργός Αμυνας στον Γ. Μανώλη, αν και τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο βουλευτής Αργολίδος μπήκε στο στόχαστρο τόσο του Μαξίμου όσο και άλλων εσωκομματικών ομάδων, δεχόμενος πυρά κατά βούληση.

«Σε αρκετά από αυτά που λέει ο Μανώλης έχει δίκιο. Δεν είναι για πέταμα κάποιες από τις απόψεις του», επισήμανε ο Β. Μεϊμαράκης και χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινήσεις άφησε σαφώς να εννοηθεί πως δεν απέχουν από την πραγματικότητα τα όσα επισημαίνει για τη διαχείριση των σκανδάλων.

imerisia

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3680&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote