Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Προσεχώς παραίτηση Μανώλη!
Προσεχώς παραίτηση Μανώλη! Εκτύπωση E-mail
17.06.09

Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα προαναγγέλλει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μανώλης, προσδιορίζοντας ως ημερομηνία αποχώρησής του από τη Βουλή την έναρξη των εργασιών του Γ' Θερινού Τμήματος

στο οποίο συμμετέχει, δηλαδή την 9η Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Μανώλης, που οι πληροφορίες θέλουν να μην είναι ξανά υποψήφιος, προκειμένου να ασχοληθεί με τους κοινωνικούς αγώνες, στην επιστολή του προαναγγέλλει την κίνησή του, στοιχείο που η κυβέρνηση αξιολογεί ως «πράξη απελπισίας». Ο βουλευτής Αργολίδας είχε προαναγγείλει την παραίτησή του και στις 12 Φεβρουαρίου, αλλά τελικά δεν προχώρησε σ' αυτήν την κίνηση, διότι, όπως αργότερα είχε δηλώσει, δεν ήθελε να κάνει κακό στην παράταξή του.

Μετά τη δεύτερη προαναγγελία παραίτησης, Ρηγίλλης και Μαξίμου περιμένουν να δουν αν ο κ. Μανώλης θα υλοποιήσει τελικά την εξαγγελία του. Κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος σημείωναν με έμφαση ότι ώς τις 9 Σεπτεμβρίου έχουμε πολλές μέρες και αρκετές εβδομάδες.

Αποδοκιμάστηκε

Ο βουλευτής, που απέστειλε επιστολή - καταπέλτη στο Μέγαρο Μαξίμου για τη διαφάνεια και τη συνένωση της ΝΔ με το ΛΑΟΣ, αποδοκιμάστηκε επί της ουσίας από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος τον προκάλεσε ή να παραιτηθεί ή να ρίξει την κυβέρνηση. Ωστόσο κανένας από το Μέγαρο Μαξίμου δεν επικοινώνησε με τον κ. Μανώλη για να του ζητήσει την παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έστειλε το μήνυμα στον κ. Μανώλη, εγκαινιάζοντας ταυτόχρονα μαζί του ένα ιδιότυπο διάλογο. «Εχω πει επανειλημμένως ότι δεν σχολιάζω απόψεις βουλευτών, πόσο μάλλον μια επιστολή που ο ίδιος ο αποστολέας τη χαρακτηρίζει προσωπική και εμπιστευτική. Το αν κάποιος θέλει να είναι ή να μην είναι υποψήφιος ή αν θέλει να παραιτηθεί από τη θέση του είναι δικαίωμά του. Ο καθένας, άλλωστε, με τις πράξεις του και τα λεγόμενά του, αναλαμβάνει τις ευθύνες του απέναντι στον τόπο και την παράταξη. Και πάντως, θέλω να επαναλάβω μια βασική αρχή που ισχύει γενικά: Εάν κάποιος διαφωνεί με βασικές επιλογές της κυβερνητικής πολιτικής, μπορεί να άρει την εμπιστοσύνη του προς την κυβέρνηση και να αναλάβει τις ευθύνες του για τις συνέπειες αυτής της επιλογής του», τόνισε ο κ. Αντώναρος.

Δε θα ρίξει την κυβέρνηση

Ο βουλευτής Αργολίδας είχε φροντίσει να ξεκαθαρίσει προηγουμένως ότι δε θα ρίξει την κυβέρνηση και επιχείρησε να διαψεύσει τις φήμες ότι έχει κάνει συμφωνία με το ΛΑΟΣ. «Τα γνωστά παπαγαλάκια, επιχειρώντας να απαξιώσουν τις πολιτικές μου θέσεις, με κατηγορούν ότι θα είμαι υποψήφιος με το ΛΑΟΣ στο νομό Αργολίδας. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Ας σταματήσουν, λοιπόν, τις αθλιότητες όσοι διαρρέουν σενάρια περί συνωμοσίας. Δηλώνω, επιπλέον, ότι με τις αποφάσεις μου, για τις οποίες έχω ενημερώσει τον πρωθυπουργό, δεν τίθεται κανένα θέμα σταθερότητας της κυβέρνησης», τονίζει σε γραπτή δήλωσή του ο βουλευτής.

Διαβουλεύσεις

Ο πρωθυπουργός κατέληξε πάντως να μην ακολουθήσει παρασκηνιακή οδό για την παραίτηση του κ. Μανώλη μετά από διαβουλεύσεις με τους στενούς του συνεργάτες Γιάννη Αγγέλου, Γιάννη Ανδριανό, Ευάγγελο Αντώναρο και Λευτέρη Ζαγορίτη, ενώ χτες, στο περιθώριο του ΚΥΣΕΑ, συζήτησε το θέμα με την Ντόρα Μπακογιάννη, τον Βαγγέλη Μειμαράκη, τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Γιώργο Σουφλιά.

Η απόφαση να μη ζητηθεί παρασκηνιακά η παραίτηση του Γιάννη Μανώλη σχετίζεται και με το σχέδιο του Γιάννη Ανδριανού να είναι υποψήφιος στην Αργολίδα. Πάντως κορυφαίοι υπουργοί θεωρούν πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει να πορεύεται με 151, ο ένας εκ των οποίων είναι ο κ. Μανώλης και ο δεύτερος ο κ. Παυλίδης.



Νέα επιστολή Ρουσόπουλου

Υπέρ της επανίδρυσης της ΝΔ τάχθηκε και ο βουλευτής Σταύρος Δαϊλάκης, ενώ ο Θοδωρής Ρουσόπουλος με επιστολή προς τους ψηφοφόρους του στο υπόλοιπο Αττικής τους ευχαριστεί για τη στήριξη και τονίζει πως έπεσε θύμα συκοφαντίας. «Χάθηκε μια μάχη, αλλά όχι ο πόλεμος», τονίζει χαρακτηριστικά.

agelioforos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3672&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote