Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Παραιτήθηκε o Αλέκος Αλαβάνος
Παραιτήθηκε o Αλέκος Αλαβάνος Εκτύπωση E-mail
17.06.09

Παραιτήθηκε  από επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και από βουλευτής ο Αλέκος Αλαβάνος. Ως εκ τούτου, ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγηθεί στις επικείμενες εκλογές με νέα ηγεσία, ενώ θα εκλεγεί νέος επικεφαλής για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η παραίτησή του ενεργοποιείται από την 1η Ιουλίου.

Ο κ. Αλαβάνος ανακοίνωσε τις αποφάσεις του στη συνεδρίαση των μελών της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η είδηση «έσκασε» σαν βόμβα και θεωρείται ένα ακόμη επεισόδιο στο σίριαλ της υπόγειας σύγκρουσης του κ. Αλαβάνου  με τον πρόεδρο του Συνασπισμού κ. Αλέξη Τσίπρα.

Την Τρίτη μετά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Αλαβάνος προανήγγειλε τη δική του παραίτηση από τη θέση του προέδρου του κόμματος. «Θεωρώ όμως όλοι, βλέποντας πρώτα απ’ όλα τον δικό μου ρόλο πρέπει να να τα ξαναδούμε όλα  από τη αρχή». Με την παραίτηση του ο κ. Αλαβάνος στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα πρώτα απ’όλους στον κ. Τσίπρα στον οποίο εμμέσως προσπαθεί να επιρρίψει την ευθύνη για το κακό ποσοστό που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες ευρωεκλογές. Και  παρά το γεγονός ότι ο κ. Αλαβάνος απέφυγε να επιβεβαιώσει εάν έχει μετανιώσει για την προ 18 μηνών απόφασή του να προωθήσει τον κ. Τσίπρα για τη θέση του προέδρου του Συνασπισμού επαναφέρει παλαιότερη θέση του ότι «η Αριστερά πρέπει να κινηθεί σε ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο από τα αρχηγοκεντρικά μοντέλα που έχουν υιοθετήσει το Πασοκ και η Νέα Δημοκρατία».

Είναι πάντως γεγονός ότι η απόφαση του κ.Αλαβάνου να παραιτηθεί τόσο από τη θέση του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη βουλευτική ιδιότητα αιφνιδίασε τους πάντες στην Κουμουνδούρου.

Κατά την προσφιλή τακτική του, ο κ. Αλαβάνος δεν είχε ενημερώσει τα στελέχη του αριστερού ρεύματος για τις προθέσεις του να αποχωρήσει και αυτή την ώρα τα ηγετικά στελέχη του Συνασπισμού παρακολουθούν τις εξελίξεις από τα Μέσα Ενημέρωσης

Τη θέση του Αλέκου Αλαβάνου στη Βουλή, αναμενεται να καταλάβει η πρώτη επιλαχούσα στην περιφέρεια του Ηρακλείου, Νάντια Βαλαβάνη. Η κυρία Βαλαβάνη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 16 Αυγούστου 1954.

Είναι συγγραφέας και οικονομολόγος, πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και υπ. Διδάκτορας στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος, μεταφράστρια και σε ασφαλιστική εταιρεία, ενώ από το 1996 μέχρι το 2005 ήταν διευθύντρια ξενοδοχείου στην Κρήτη.

O Αλέκος Αλαβάνος, 59 ετών, εξελέγη πρόεδρος του Συνασπισμού στο 4ο τακτικό συνέδριο του κόμματος το Δεκέμβριο του 2004. Από το 1981, όταν η Ελλάδα εντάχθηκε στην τότε ΕΟΚ,  έως και το 2004 ήταν ευρωβουλευτής, ενώ στις εθνικές εκλογές που είχαν πραγματοποιηθεί το Μάρτιο εκείνης της χρονιάς, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής έχοντας θέσει υποψηφιότητα στη Β' Αθηνών.

«Μη αποδεκτή» η παραίτηση Αλαβάνου από τη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ομόφωνα να μην αποδεχθεί την παραίτηση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Αλέκου Αλαβάνου και επίσης αποφάσισε να συνεχιστεί η συζήτηση την προσεχή Δευτέρα.

protothema

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3671&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote